Weekend weg Rome

Natuurlijk zijn er vele steden waar het uitermate goed toeven is. Echter, als er één stad is die alle verwachtingen overtreft, is het wel Rome. In Rome komt namelijk alles samen. Ga je voor cultuur c.q. historische bouwwerken, is Rome dé plek. Rome heet niet voor niets De Eeuwige Stad! De imposante architectuur van duizenden jaren geleden laat niemand koud. Waan je in het Romeinse Koninkrijk door historische parels als het Pantheon of het Colosseum van dichtbij te aanschouwen. Een weekend weg Rome is een ervaring die je absoluut niet mag missen!

Eigenlijk is een weekend weg Rome te kort om al het moois te kunnen bekijken. Het Vaticaan, het Colosseum, de Trevi fontein, het Forum Romanum, de vele musea en het Circus Maximus. Het is gewoonweg te veel om op te noemen. Voor de echte cultuurliefhebber is een weekend weg Rome het ultieme genot. Maar Rome is meer dan historische bouwwerken! Rome leeft en bruist en biedt eveneens culinaire verrukking, een uitermate sfeervolle ambiance en een geweldig nachtleven.

Citytrip Rome

In Rome zijn vele bars, restaurants en cafés. Of je nu gaat voor een heerlijke espresso of een typisch Italiaanse lunch, de keuze is enorm. Ook kent Rome vele wijnbarretjes, alwaar het heerlijk toeven is met een borrel en een hapje. En uiteraard niet te vergeten de vele typisch Italiaanse restaurants, waar je kunt genieten van de rasechte Italiaanse keuken. Een zalige pizza of een maagvullende echte Italiaanse pasta, het is culinair genot van de bovenste plank.

Het boeken van een weekend weg Rome kan op velerlei manieren. Via een pakketreis krijgt je vlucht en hotel in één pakket, waardoor van tevoren de belangrijkste zaken geregeld zijn. Wie een beetje zoekt, vindt vaak zeer aantrekkelijke aanbiedingen. Uiteraard kun je ook enkel een vlucht boeken of een hotel, het is maar net wat je eigen wensen zijn. Een hotelovernachting in Rome kan tegen een aantrekkelijke prijs, alhoewel de hotels in hartje centrum vaak behoorlijk duur zijn. In het oude centrum van Rome of een nabijgelegen woonwijk bespaar je daarentegen flink op de kosten. Het openbaar vervoer in Rome is uitstekend geregeld en kost hooguit enkele euro’s, dus koopjesjagers kiezen beter voor een accommodatie net buiten het stadscentrum.

Weekend weg Rome boeken?

Zelf Rome ontdekken? Boek dan een citytrip Rome bij een van onze partners. Stel zelf je Rome citytrip samen en boek online.

Citytrip boeken