Goedkoop weekend in Rome

Op zoek naar een leuke stad om even een weekend in te vertoeven? Een andere sfeer opsnuiven, weg van de drukte op het werk en even ontstressen. Dan kunnen we je een goedkoop weekendje Rome voorstellen. Een wereldstad waar het bruist met de vurige Italianen en waar altijd toeristen te vinden zijn. De kans is groot dat je familie of vrienden hebben die er al geweest zijn. Dan ken je al wat verhalen en de bezienswaardigheden die meer dan de moeite waard zijn. Het is een stad vol historiek en prachtige architectuur. Een must om een citytrip van te maken!

Dagelijks vertrekken er voldoende vluchten van en naar Rome. Je geraakt dus zeker op je bestemming. Let wel goed op de luchthaven waar je aankomt, want er zijn er twee. Dit kan makkelijk zijn om de afstand naar je hotel te verkleinen. Ook hotels zijn bij overvloed te vinden. Vaak zijn er ook kleinere B&b’s die een verdiep in een appartementenblok hebben. Met enkele kamers heb je een persoonlijkere service. Zo leer je de uitbater wat beter kennen en krijg je een idee hoe de mensen in de stad zijn.

Citytrip Rome

Bezienswaardigheden

Handig is om op voorhand enkele bezienswaardigheden te noteren. Zodat je weet waar je naartoe moet. Denk maar aan het Colosseum en Vaticaanstad, om er nog maar twee op te noemen. Maar het kan ook al heel leuk zijn om de de stad te verkennen al wandelend. De mooie gebouwen zijn een streling voor het oog. In het centrum geraak je makkelijk overal te voet. Maar toch liever met vervoer? Dan zijn er voldoende taxi’s, bussen en ander openbare mogelijkheden. Met bijna 3 miljoen inwoners is dit een wereldstad die voorzien zijn om grote aantallen van mensen van de ene plek naar de andere te laten gaan in de stad. In de eerste eeuw na Christus was Rome zowat het centrum van Europa. De belangrijkste stad van toen doet nog steeds alle eer aan.

Spendeer zeker wat tijd in het Forum Romanum en het Colosseum. Deze prachtige monumenten zijn nog in vrij goede staat, uiteraard is er hier en daar al wat herstelwerk aan te pas gekomen. Maar om al meer dan 2000 jaar overeind te blijven kan je wel stellen dat het bouwwerk indertijd al meer dan degelijk moet geweest zijn. Het is voor velen nog een raadsel hoe ze zo hoog hebben kunnen bouwen zonder de machines die vandaag de dag bestaan. Veel heffen en tillen met man en macht moet er aan te pas gekomen zijn.

’s Avonds is er ook steeds wat te doen. Voldoende plekken om lekker en gezellig te gaan uit eten. Het is een stad die voorzien is om toeristen te ontvangen. Dat merk je aan de vele restaurant die aanwezig zijn. Er is voor ieders budget wel iets te vinden. Vlucht, hotel, eten en drank zijn voldoende te vinden om een goedkoop weekendje Rome te plannen. Begin vandaag nog met je zoektocht, eender welk seizoen je gaat heeft deze stad heel wat charme.

Citytrip Rome boeken?

Tip: vroeg boeken maakt het grootste verschil in prijs.

Zelf Rome ontdekken? Boek dan een citytrip met vlucht en hotel in Rome online. Stel zelf je Rome citytrip samen en boek online.

Citytrip boeken