Weekend Rome (2 dagen)

Eerst en vooral kunnen we niet anders dan melden dat Rome een prachtige stad is. Een unieke locatie voor een citytrip. In dit artikel gaan we dieper in over het hoe en wat van een weekendje. Zoals de naam reeds doet vermoeden is het dan de bedoeling om in een weekend Rome te ontdekken. Het is dan natuurlijk interessant om de tijd zo efficiënt mogelijk te benutten. Wat ons betreft is 3 dagen à 4 dagen in Rome nodig indien men de stad volledig en uitgebreid wenst te ontdekken. Twee dagen is voornamelijk interessant voor personen die meer waarde hechten aan rondwandelen en sightseeing. Musea bezoeken is dan bijvoorbeeld niet aan de orde.
Citytrip Rome

Weekendje Rome plannen – een gids

Vliegtickets regelen

De kans dat er wordt gevlogen richting Rome is best groot. Tegenwoordig is het mogelijk om tickets te boeken voor een prijsje. Laagkostenmaatschappijen zijn er voldoende. Naast de prijs zijn voornamelijk de vlieguren interessant. Bij een weekendje Rome is de tijd beperkt. Rekening houdend met het feit dat veel tijd verloren gaat (transfers naar en van de luchthaven, beveiligingsmaatregelen, lang wachten op de luchthaven) kan men het best kijken voor een vroege aankomst en een laat vertrek. Een voorbeeld: 10u aankomen in Rome en twee dagen later om 19u terug vertrekken is beter dan aankomen om 21u en twee dagen later reeds om 11u te moeten vertrekken.

Rome is een toeristische trekpleisters en iedere dag zijn er wel meerdere vluchten richting de stad. Ook beschikt Rome over twee luchthavens, dus mits wat zoeken is het perfect mogelijk om betaalbare tickets met goede vluchturen te regelen.

Vliegtickets kopen

Hotel als uitvalsbasis

Een goed gelegen hotel boeken voor een betaalbare prijs is een kunst. Aangezien het hier een korte tijdspanne betreft – een weekendje – is de ligging doorslaggevend. Het is namelijk de bedoeling om zo min mogelijk tijd te spenderen aan nodeloos pendelen. Een hotel gelegen vlakbij de belangrijkste hoogtepunten is dan ook een groot pluspunt.

Hotel boeken

Neem even het bericht omtrent hotels in Rome door voor meer informatie. Je kunt er bijvoorbeeld lezen alwaar het zeer leuk vertoeven is in de stad. Voor je het weet boek je zelf een hotel en geniet je op een sfeervol Italiaans plein van de Italiaanse gastronomie.

Uitstapjes plannen

Afhankelijk van het doel van het weekendje is het de bedoeling om zaken te ontdekken. De tijd is beperkt en enige planning is aan de orde. Enige keuzes zullen moeten worden gemaakt. Aan de Sint-Pietersbasiliek staat in het hoogseizoen bijvoorbeeld vaak een wachtrij van meer dan twee uur. De vraag is dan natuurlijk of het interessant is om te wachten. Alternatieven dringen zich op (andere interessante zaken bezoeken of 50 euro betalen voor een georganiseerde toer, dewelke zonder wachten kunnen doorlopen).

Tickets kopen

Neem alle Rome bezienswaardigheden eens door en groepeer de zaken die je wenst te bezoeken. Dag 1 kan er bijvoorbeeld als volgt uitzien: kasteel Sant Angelo in combinatie met sightseeing Vaticaanstad. ’s Middags dan de bezienswaardigheden die iets verder gelegen zijn (Villa Borghese, Spaanse Trappen). ’s Avonds kan men dan de Italiaanse gastronomie ontdekken in de wijk Trastevere. Dag twee staat dan volledig in het teken van de Oude Stad met onder andere het Colosseum, Pantheon en de Trevi Fonteinen … De tijd zo efficiënt mogelijk bezoeken bij een stedentrip Rome is dus perfect mogelijk middels wat planning.

Lekker genieten

Rome colosseum
Eenmaal aangekomen in Rome merk je het alvast op: genieten en zich laten verwennen hoort er gewoon bij. Tijdens de zomermaanden (en eigenlijk tijdens de volledige periode van beste reistijd) kan het er best warm worden. Overdag jezelf verwennen met een ijsje en ’s avonds een heerlijke cocktail drinken op één van de vele prachtige pleinen is dan ook gewoon een verplichting en hoort bij een weekendje. Overdag is het uiteraard de bedoeling om de pracht van de stad te ontdekken, maar het is en blijft vakantie.

Citytrip Rome boeken?

Zelf Rome ontdekken? Boek dan een citytrip naar Rome bij een van onze partners. Stel zelf je Rome citytrip samen en boek online.

Citytrip boeken