Rome in mei

Wie een uitstapje naar Rome maakt, doet dat natuurlijk vanwege de legende die rondom deze stad is opgebouwd. De Eeuwige Stad is al zolang onderdeel van de wereld. Het is dan ook een plek waar je van alles kan zien en doen en waar je het gevoel hebt een voortdurende reis door de tijd te maken. Er zijn allerlei momenten in het jaar waarop je dit kan doen. Toch is er veel te zeggen voor een reis in mei. Hier ontdek je waarom je het best dan kan gaan.

Lekker naar Rome gaan in mei

Je hoeft geeneens op zoek te gaan naar bijzonderheden om een keer naar Rome te willen. Er gebeurt hier zoveel en er is hier ook al zoveel gebeurd door de eeuwen heen. Dit geeft de stad een bepaald gevoel dat je niet op andere plekken in de wereld zal tegenkomen. Alleen al om die reden komen er jaarlijks toeristen van over de hele wereld naar de stad toe om dit zelf te beleven. Juist daarom is mei ook aantrekkelijk. Het is er dan vaak nog niet zo druk als in andere maanden.

Het weer in mei

Rome heeft als citytrip ook aantrekkingskracht vanwege het aantrekkelijke klimaat. Het is in de zomermaanden echter misschien wel wat te warm. Dan kan het kwik tot boven de dertig graden stijgen. Ben je dat echter net voor, door in mei te gaan, dan kan je genieten van heerlijk weer. De temperatuur ligt altijd ergens tussen de 12 en 23 graden Celsius in deze maand. Waarbij de zon gemiddeld 8 uren per dag schijnt. Voor regen hoef je niet heel bang te zijn, het regent vaker niet dan wel.

Geen meivakantie in Rome

Jij mag dan wel op vakantie zijn in Rome, maar voor de Romeinen zelf ligt dat heel anders in deze periode. In de stad is er dan nog geen sprake van vakantietijd. Dit heeft dus als voordeel dat iedereen gewoon nog lekker aan het werk is. Dat is ook het geval in de restaurants en winkels. Kom je er in de zomermaanden, dan kan dit nog weleens anders zijn. In dat opzicht is een trip in mei dus juist de goede keuze die je kan maken als toerist.

Goedkoper van de bezienswaardigheden genieten

Mei is de maand waarin alles net wat gemakkelijker gaat voor jou als bezoeker. Er zijn verschillende dagen waarop de evenementen net wat toegankelijker worden gemaakt. Zo is er het Open House weekend. In dit weekend kan je net wat gemakkelijker en goedkoper allerlei bijzondere gebouwen bezoeken in de stad. Daar zitten ook gebouwen bij waar je normaal gesproken helemaal niet zo gemakkelijk binnenkomt. Dat maakt het dus extra aantrekkelijk om van de gelegenheid die geboden wordt gebruik te maken als je er toch bent.

Tentoonstellingen en evenementen

Mei is ook de maand waarin je het best terechtkan voor allerlei tentoonstellingen en evenementen. Veel van deze evenementen openen in het laatste weekend van april of het eerste weekend van mei. Daardoor is er dus extra veel te doen wanneer je juist dan in deze stad bent. Bovendien ben je er ook lekker vroeg bij. Dat biedt vaak een voordeel. Ook zijn dagen zoals de Dag van de Arbeid op 1 mei heel belangrijk. Er zijn dan bijvoorbeeld speciale concerten en evenementen die specifiek op die dag worden georganiseerd in de verschillende delen van de stad.

Het tennistoernooi van Rome

Het tennistoernooi van Rome behoort tot een serie aan wedstrijden die tot de belangrijkste van het jaar in het mannentennis worden gerekend. Dit zijn de zogenaamde ATP Masters 1000 toernooien. Dit houdt in dat de wereldtop in de tennissport altijd in mei in Rome neerstrijkt om onderling uit te vechten wie zich de tenniskampioen van Rome mag noemen. De finale vindt altijd op een zondag halverwege de maand plaats. De sfeer is echter gedurende de hele week zeer hoog en wordt ook vaak geroemd door de spelers. Dit is dus ook een goed moment om te gaan.

Genieten van de vaste dingen

Het is daarnaast natuurlijk ook goed om gebruik te maken van de gelegenheid. Als je dan toch een citytrip naar Rome in mei gaat ondernemen, plan dan ook de mooie bezienswaardigheden zoals het Colosseum en Vaticaan Stad in. Dit zijn zaken die je natuurlijk gezien moet hebben wanneer je hier bent. Ongeacht wanneer dit dan precies is. Alle reden om dit te combineren met de leuke andere dingen die je kan doen in deze periode in het jaar. Boek daarom dus direct een reisje naar Rome.