Wat moet je eten in Rome?

Wat moet je eten in Rome? Dit is een vraag die je misschien anders op moet vatten dan je denkt. Juist omdat alles wat uit de Italiaanse keuken voortkomt lekker lijkt te zijn, kan het behoorlijk lastig zijn om de juiste keuze te maken. Daarom is het wel zo slim om een beetje voorbereid te werk te gaan. Zo weet je in ieder geval alvast zeker dat je de lekkerste gerechten uit Italië op je bord zal hebben. Zeker in deze stad is dat erg goed mogelijk. De volgende tips gaan je daar alvast bij helpen.

Deze bekende gerechten uitproberen

Wanneer je op vakantie bent, dan wil je meestal juist iets niet proberen. Wanneer je echter denkt aan eten in Rome, dan is het slim om dit juist niet te doen. Wat je wel moet doen, is de typische Italiaanse gerechten proberen. Die ken je natuurlijk allemaal allang. Tenminste, dat is wat je denkt. Niets is echter minder waar. Zoals eigenlijk voor elke buitenlandse keuken in Nederland geldt, zijn de gerechten wel enigszins aangepast aan de smaak van Holland. Daardoor heb je dus nog nooit de echte pasta of de echte pizza geproefd zoals deze hoort te zijn.

Kiezen voor pizzarestaurants

Wanneer je het Italianen vraagt dan is zelfs een pizza eten in Rome nog niet de echte ervaring, zoals die in het zuiden van het land wel is. Dat neemt echter niet weg dat dit wel heel dicht in de buurt komt. Het is in ieder geval wel al een flink stuk aantrekkelijker dan de pizza uit de diepvries van de plaatselijke supermarkt. Omdat er in deze stad talloze pizzarestaurants te vinden zijn, is het niet heel lastig om te vinden wat je zoekt. Wil je echt iets goed proberen, kijk dan even welk restaurant op dit moment hip is.

Op zoek naar heerlijke verse pasta

Pizza is een goede optie. Daarnaast is er natuurlijk nog een andere optie die je zeker een keer wilt uitproberen. Het gaat dan natuurlijk over de pasta. Wanneer je gaat eten in Rome, dan moet dit zeker ook op je lijstje staan. Nog meer dan bij de pizza, zal je merken dat de pasta wel heel erg anders is dan je in Nederland gewend bent. Hier moet je wel iets beter voor zoeken. Het is wel echt aan te raden om de restaurants te nemen die voor jou het meest aantrekkelijk zijn op dat moment.

De complete beleving meekrijgen

Wat vooral ook belangrijk is als het gaat om eten in Rome, is dat je beseft welke rol de maaltijd in deze samenleving inneemt. Het gaat namelijk om meer dan alleen een maaltijd naar binnenwerken. Het is echt een belevenis om in Italië te eten. Dat moet je dus ook meewegen in de keuze die je maakt. Je kiest voor een maaltijd waar echt passie in gestoken wordt door de chef. Op die manier zal het alleen maar leuker en lekkerder zijn om de maaltijd op te eten. Alle reden om hier dus moeite in te steken.

Dolci, iets lekkers als dessert nemen

De Italiaanse keuken staat niet alleen bekend om de heerlijke hoofdmaaltijden. Eten in Rome is niet compleet zonder ook iets lekkers na te nemen. Als het gaat om een echte specialiteit die je in deze stad geprobeerd moet hebben, dan is er natuurlijk maar één gerecht dat direct in je gedachten opkomt. Het gaat dan natuurlijk over tiramisu. Ook hiervoor geldt, net als voor de pizza en de pasta, dat je als echte liefhebber het best even op zoek kunt gaan naar het restaurant dat op dat moment het best aangeschreven staat voor dit gerecht.

Gewoon voor tussendoor

Eten in Rome kan je ook op een andere manier bekijken. Er is immers nog iets waar de Italiaanse keuken natuurlijk heel bekend om is. Dan gaat het natuurlijk om het Italiaanse ijs. In Rome ben je op de perfecte plek om dat eens optimaal uit te proberen. Dit kan je natuurlijk wel een aantal keer doen tijdens je stedenreis. Wanneer je terugkomt kan je de aangekomen kilo’s er wel weer af sporten. Al zal dat best meevallen. Het is in ieder geval de moeite waard om een ijssalon het echte ijs van de stad eens te gaan uittesten.

Anders dan de avondmaaltijd

Natuurlijk bestaat het eten tijdens je citytrip niet alleen maar uit het diner en het dessert. Ook de andere eetmomenten van de dag moet je goed indelen. Italiaans ontbijten doe je ook middenin de stad. Er zijn verschillende gelegenheden die zich hierop toeleggen. Bovendien leer je dan ook nog eens een andere kant van de keuken van dit land ontdekken. Dat maakt het natuurlijk alleen maar leuker. Nieuwe dingen ontdekken is altijd positief in dat opzicht. Zoek de juist plekken uit en je zal er geen spijt van krijgen. De mogelijkheden zijn flink groot. Dit geldt ook voor de lunch.

Meer continentaal gericht eten

Wat ook leuk is aan eten in Rome, is dat je er ook gewoon de meer internationaal gerichte keuken kunt vinden. Maar dan wel met een Italiaanse inslag. Dat kan dus ook wel de moeite waard zijn. Juist ook omdat je dan eens een andere kant leert kennen van een gerechten die je altijd al eet. Dat zal je nog eens tot hele nieuwe inzichten laten komen. Dat is vooral ook leuk om mee te nemen en thuis eens te proberen. Er zijn allerlei opties op dit gebied die de moeite waard zijn.

Zelf op ontdekkingstocht gaan

Wil je gaan eten in Rome, kijk dan vooral zelf ook rond naar de mogelijkheden die er liggen. In deze stad kan je werkelijk op elke plek wel leuke restaurantjes vinden. Die bovendien voor elk moment van de dag geschikt zijn. Natuurlijk kan je je wel even inlezen als het gaat om de goede en hippe tentjes van dat moment. Dat maakt je beleving alleen maar beter. Daarbuiten is het echter vooral zaak om alles zelf zoveel als mogelijk te gaan ontdekken en zo alles van deze stad eens echt helemaal mee te krijgen als je er bent.

Lees ook dit artikel over de 6 beste Italiaanse restaurants in Rome