Vliegvakantie Rome

Een vliegvakantie Rome is een absolute aanrader voor iedereen die houdt van cultuur, ontspanning en de heerlijke Italiaanse keuken. Rome, zo’n 2700 jaar geleden gesticht, herbergt een keur aan historische bouwwerken welken veelal nog stammen uit de Romeinse tijd. Niet zo verwonderlijk, want Rome was vroeger de hoofdstad van het Romeinse Koninkrijk. Sinds 1871 is Rome de hoofdstad van Italië, en is met 2,8 miljoen inwoners de grootste stad van het land.

Een vliegvakantie Rome is eenvoudig en snel online te boeken. De vliegduur naar deze wereldstad is ongeveer 2 uur en 25 minuten. In Rome is er een zeer ruim aanbod van hotels, van low budget tot zeer luxe hotels. Uiteraard kun je deze reis geheel zelf samenstellen, maar velen kiezen ervoor om bij de reis en verblijf ook een excursie te boeken. Aangezien er zo immens veel in Rome te bezichtigen valt, is het geen overbodige luxe om je te laten leiden door een ervaren gids. Op die manier zul je in ieder geval de meest markante toeristische trekpleisters allemaal te zien krijgen.

Natuurlijk heeft vrijwel iedere grote stad haar charme. Echter, Rome stijgt daar bovenuit. Een vliegvakantie Rome is zo uniek en fascinerend, dat een bezoek je nog lang zal bijblijven. Neem bijvoorbeeld het Vaticaan, alwaar je gratis de Sint Pietersbasiliek en de Sixtijnse kapel kunt bezoeken. De zogenaamde fresco’s van Michelangelo zijn zo indrukwekkend dat je er minimaal een dagtaak aan hebt om het allemaal te bewonderen. Maar ook in de stad Rome, met onder andere het Colosseum, het Pantheon en de Spaanse trappen, zijn van ongekende schoonheid. Een verblijf in deze prachtige stad zal je geen moment vervelen.

Naast al de culturele en historische weelde, is Rome ook echt een bruisende stad. Er zijn talloze horeca-aangelegenheden waar je heerlijk kunt eten of een lekkere Italiaanse espresso kunt drinken. Het Piazza Navona is daar het ultieme voorbeeld van. Dit plein wordt wel gezien als het mooiste en beroemdste plein van Rome. Deze plek blinkt uit in levendigheid en prachtige fonteinen. Hier kun je genieten van een heerlijke Italiaanse maaltijd en tegelijkertijd je ogen uitkijken naar straatartiesten en andere gezelligheid.

Nog je citytrip naar Rome boeken?

Zelf Rome ontdekken? Boek dan een citytrip naar Rome bij een van onze partners. Stel zelf je Rome citytrip samen en boek online.

Citytrip boeken

Bekijk het aanbod van onze reispartners: