Vliegtickets Rome

Zelf een citytrip organiseren richting Rome is niet zo moeilijk. Vliegtickets richting Rome boeken is – mede dankzij de opkomst van de lagekostenmaatschappijen – een koud kunstje. In dit artikel bespreken we enkele aandachtspunten bij de zoektocht naar de beste vliegtickets naar Rome (en eigenlijk richting eender welke stad).

  • In eerste instantie is het zoeken welke maatschappijen vliegen naar de stad. Daar Rome een toeristische bestemming is, kan men opmerken dat er dagelijks vluchten zijn door verschillende maatschappijen. Nadien is het dan tijd om een keuze te maken. Deze zal gebaseerd zijn op de prijs en het tijdstip van de vluchten.


Bij de zoektocht kwamen wij uit bij Ryanair. Voor 100 euro per persoon was het mogelijk om heen- en terug te vliegen. Kosten voor bagage zijn er niet. Bij Raynair is het mogelijk om twee stuks handbagage per persoon in te checken en voor een stedenbezoek volstaat dit. Het grootse voordeel van de vliegtickets richting Rome was het tijdstip van vertrek (zowel in België en Rome). ’s Morgens vroeg vertrekken en rond 09.00 aankomen in Rome en enkele dagen later om 20.00 vertrekken. Op deze manier wordt de tijd maximaal gespendeerd. Vaker komt het voor dat de uurregeling niet optimaal is. Rekening houdend met het feit dat men steeds enkele uren op voorhand moet zijn op de luchthaven (plus ook nog eens moet pendelen), raden we aan om te opteren voor gunstige vlieguren.

De beste manier om een weekendje te plannen is door te opteren voor een last minute. Er is een bepaalde periode voorzien voor een weekendje en dan is het afwachten. Een week tot enkele dagen voor vertrek is het dan tijd om te kijken wat de bestemming wordt. Zo houdt men rekening met volgende zaken:

  • Is het binnen enkele dagen mooi weer op de bestemming? Indien ze een weekend regen voorspellen, dan is het misschien een beter idee om af te zakken richting een andere stad. Bestemmingen genoeg. In de gedurende de zomer 3 dagen op rij 40°C voorspellen in Rome, dan is het misschien beter om koelere oorden op te zoeken.
  • Kan ik bij een gepland weekend Rome genieten van goede vlieguren? Bijvoorbeeld dag 1 aankomen om 20u ’s avonds en dag 3 vertrekken om 10u ’s morgens. Het spreekt voor zich dat dit niet optimaal is. Beter is om te kijken: aankomst in de stad van bestemming in de vroege uurtjes en pas laat vertrekken richting het thuisland. Zo maak je optimaal gebruik van de tijd.

Indien beide punten goed zijn bevonden, dan is het tijd om zich voor te bereiden op een citytrip richting Rome. Neem op deze site de informatie eens door in verband met de bezienswaardigheden en enkele praktische tips. Nadat de vliegtickets zijn geboekt, is het tijd om te kijken voor een hotel. Neem de tips eens door en wie weet vertoef je binnenkort zelf in de eeuwige stad.

Ook even kijken waar de Rome luchthaven gelegen is alvorens effectief te landen is handig. Zo is het mogelijk om zich een beetje te oriënteren. Eventueel op voorhand kijken hoe men goedkoop en efficiënt het stadscentrum kan bereiken behoort ook tot de mogelijkheden.

Vliegtickets kopen