Treinreis Rome

Rome, hoofdstad van Italië en ook wel ‘de eeuwige stad’ genoemd, is de ideale bestemming voor een citytrip. In Rome gaan historie, cultuur en culinair genieten immers hand in hand. Of je nu houdt van de schitterende en imposante historische bouwwerken, de Italiaanse keuken of shoppen, in Rome vind je het allemaal.

Een prima alternatief voor een vliegreis, is een treinreis Rome. Een bezoek aan Rome met de trein wordt dan ook steeds populairder onder toeristen. Een treinticket is ook goed betaalbaar.

De verschillende mogelijkheden om met de trein naar Rome vanuit België te reizen

Vanuit België gaan er geen treinen direct naar Rome. Wanneer je een treinreis Rome verkiest, zijn er meerdere varianten mogelijk. Zo kun je de dagtrein naar München nemen, om van daaruit te kiezen voor de nachttrein richting Rome en Florence. Dit is de meest goedkope optie en vroeg in de ochtend bent je op de plaats van bestemming.

Daarnaast kun je nog op twee andere wijzen een treinreis Rome nemen: je kunt de vanuit België de nachttrein naar Zürich pakken, om vervolgens via een hogesnelheidslijn naar Milaan te reizen. Vanuit Milaan gaat er een snelle trein (Eurocity) richting Rome. Tenslotte kun je kiezen voor de duurste variant, namelijk een treinreis met de Thalys naar Parijs en van daaruit een trein rechtstreeks naar Rome. Houd er rekening mee dat welke variant je ook kiest, je gemiddelde reistijd zo’n 20 uur bedraagt.

Een treinreis Rome heeft zo zijn voordelen. Zo zijn de reiskosten doorgaans iets lager dan wanneer je met het vliegtuig gaat. Daarnaast zijn de treinen behoorlijk comfortabel en reis je door veelal indrukwekkende landschappen. Zo zie je nog eens wat! Er zijn verschillende aanbieders van stedentrips naar Rome waarbij hotel en treinreis zijn inbegrepen. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om zelf een hotel in Rome te boeken alsook je treintickets naar Rome.

Het openbaar vervoer in Rome zelf is uitstekend geregeld. Er zijn twee metrolijnen en je kunt ook een van de vele bussen of trams nemen waarbij een kaartje slechts € 1,50 kost. Voor een dagkaart, waarmee je gebruik kunt maken van alle soorten openbaar vervoer, ben je slechts € 6,- kwijt.

Treinreis boeken?

Vele treinreizen leiden naar Rome kunnen we wel zeggen. Meer informatie en prijzen kan je vinden bij NMBS Internationaal en SNCF. Deze twee zijn betrouwbaar en gemakkelijk om je treinkaartjes online bij te kopen.

Door je tickets via Omio.com te kopen vergelijk je trein, bus en vliegtickets. Je vindt altijd de goedkoopste en snelste manier met één klik.

Boek je treintickets naar Rome snel en eenvoudig online »