Tips citytrip Rome

Met recht kan gezegd worden dat een stedentrip naar Rome een onvergetelijke ervaring is. In Rome komt namelijk alles samen: historie, cultuur, een bruisend stadsleven en uiteraard de geweldige Italiaanse keuken. Aangezien er zo ontzettend veel in deze prachtige stad te bewonderen is, geven we je in dit artikel handige tips citytrip Rome. Zodat je optimaal kunt genieten van je verblijf in ‘De Eeuwige Stad’.

Allereerst raden we je in onze tips citytrip Rome aan om voor je vertrek een reisgids en een stadsplan van Rome aan te schaffen. Rome heeft zo veel te bieden, dat het een illusie is te denken dat je alles zult kunnen zien. Naast de bekende historische bouwwerken wil je wellicht ook de ‘verborgen schatten’ opzoeken. De plekjes die wellicht wat minder bekend zijn, maar daardoor niet minder interessant. Een beetje vooronderzoek is dus absoluut geen overbodige luxe.

Citytrip Rome

Indien je zelf afzonderlijk een vlucht en hotel wilt boeken, is het natuurlijk raadzaam om prijzen met elkaar te vergelijken. Er zijn verschillende vliegmaatschappijen die op Rome vliegen, en de prijzen voor een retourvlucht kunnen wel tientallen euro’s verschillen. Ook de hotels in Rome verschillen enorm in prijs. Deze variëren van circa € 50,- tot wel € 500,- per nacht. Houd er rekening mee dat hotels die middenin het centrum liggen veelal een stuk duurder zijn, terwijl op een kwartiertje lopen van het stadshart de prijs voor een overnachting vaak veel aantrekkelijker is.

We kunnen het niet vaak genoeg herhalen, maar de aanschaf van de ‘Roma Pass’ is echt een absolute aanrader! Met deze Rome pass kun je voor slechts € 38,50 drie dagen lang gebruik maken van het openbaar vervoer in Rome. Daarenboven krijg je via de pas korting op toegang tot musea en ontvang je een handige plattegrond van de stad. Je kunt deze pas online aanschaffen en verdient met nadruk een vermelding in onze tips citytrip Rome.

Tenslotte willen we je nog op een klein aandachtspuntje wijzen: zeker wanneer je gebruik maakt van de metro, let dan goed op je portemonnee. Er reizen dagelijks zigeuners het zakkenrollen van toeristen als een sport zien. Zorg er dus voor dat waardevolle spullen goed zijn opgeborgen. Een hele fijne en onvergetelijke citytrip toegewenst!

Citytrip Rome boeken?

Zelf Rome ontdekken? Boek dan een citytrip naar Rome bij een van onze partners. Stel zelf je Rome citytrip samen en boek online.

Citytrip boeken

 

Bekijk het aanbod van onze reispartners: