Stadsplan Rome

Wie naar het prachtige Rome gaat, kan zich beter vooraf enigszins verdiepen in al het moois dat deze stad je biedt. Rome is één groot openluchtmuseum, met de meest fantastische bezienswaardigheden. Echter, het aanbod aan toeristische trekpleisters is dermate groot, dat je onmogelijk alles tijdens je citytrip zult kunnen zien. Het is dan ook handig om een reisgids dan wel stadsplan Rome in bezit te hebben, zodat je een indruk krijgt van de routes en afstanden naar de plekken die je wilt zien.

Stadplan – bezienswaardigheden in Rome

Door Rome lopen is als een openluchtmuseum, op elke hoek van de straat is er wel een bezienswaardigheid te zien. Hieronder op de kaart vind je de belangrijkste bezienswaardigheden. Meer weten? Lees hier verder

Stadspan Rome

Stadsplan van Rome

Welke wijken moet je zeker bezoeken in Rome? Lees hier verder

Kaart met overzicht van Hotels in Rome

Booking.com

Natuurlijk kun je op internet wel een stadsplan Rome vinden, maar het is raadzaam om een fysiek exemplaar bij de hand te hebben tijdens je citytrip. Daarbij zul je keuzes moeten maken ten aanzien van al het moois dat er te bezichtigen valt. Houd er rekening mee dat zeker niet alles op loopafstand ligt. Daarom is het zo af en toe gebruik maken van het openbaar vervoer een interessante optie. Voor hooguit een paar euro kun je gebruik maken van de metro of bus.

Citytrip Rome

Een uiterst slimme optie is de aanschaf van een zogenaamde Roma Pass. Met deze pas kun je drie dagen lang gratis gebruik maken van het openbaar vervoer in Rome! De Roma Pass kost € 36,- en biedt naast gratis bus- en metroritten kortingen op musea, evenementen en dergelijke. De eerste twee bezoeken aan toeristische trekpleisters zijn met de Roma Pass geheel gratis. Tevens hoef je, wanneer je in bezit bent van deze pas, veelal niet in de lange rijen te gaan staan. Daarbij krijg je ook nog een stadsplan Rome, waardoor je absoluut niet hoeft te verdwalen in deze historische en schitterende hoofdstad. De Roma Pass kun je via internet bestellen.

Zoals gezegd is het welhaast ondoenlijk om in een korte periode al het moois van Rome te zien. Natuurlijk is het leuk om de echte markante trekpleisters als het Vaticaan, het Colosseum en de Spaanse trappen te bekijken. Maar met een stadsplan Rome kun je ook de meer ‘verborgen schatten’ zoeken. De wellicht wat minder bekende bouwwerken en parken, maar daarom niet minder interessant!

Citytrip boeken