Reistips Rome

Een citytrip naar Rome is absoluut een bijzondere belevenis. Indien je van plan bent naar deze prachtige historische stad te gaan, geven we je in dit artikel alvast een aantal reistips Rome. Deze praktische tips helpen je om je bezoek soepel te laten verlopen, zodat je op en top kunt genieten van je verblijf in De Eeuwige Stad.

1. Het is wellicht een tegenvaller, maar denk niet dat je alles in Rome tijdens je citytrip zal kunnen zien. Daarvoor is er simpelweg te veel om te bezichtigen in een beperkt aantal dagen. Een van de belangrijkste reistips Rome is om van te voren een realistisch programma op te stellen, met bezienswaardigheden in Rome die je hoe dan ook gezien wilt hebben.

Citytrip Rome

2. Het openbaar vervoer in Rome is vrij goed geregeld. Er zijn 2 metrolijnen en een groot busnetwerk waarmee je je prima kunt verplaatsen. Je zult merken dat het haast niet te doen is om alles lopend te bezoeken. Daarbij kost een kaartje voor de bus of metro hooguit enkele euro’s. Ook handig is de zogenaamde Roma Pass, waarmee je drie dagen lang gebruik kunt maken van het openbaar vervoer. Daarbij ontvang je nog enkele gratis toegangskaartjes en een plattegrond.

3. Wat ook niet mag ontbreken bij de reistips Rome: In Rome zijn vele gezellige koffiebars te vinden om een typisch Italiaanse espresso of cappuccino te drinken. Echter, het scheelt veel in de portemonnee of je de koffie aan de bar drinkt of op het terras. Houd er rekening mee dat je wel 2 of 3 keer zoveel kwijt bent indien je op het terras gaat zitten.

4. Er staan soms lange wachtrijen bij de bekende toeristische trekpleisters. Indien je je laat rondleiden door een gids, kun je meestal gewoon doorlopen. Dat scheelt je enorm veel tijd. Tevens kun je via internet toegangskaartjes kopen voor bepaalde bezienswaardigheden waarvoor entreegeld wordt gevraagd. Ook dit kan je veel tijdwinst opleveren.

5. Een reisgids van Rome is geen overbodige luxe. Koop deze alvast voordat je vertrekt zodat je een indruk krijgt van al het moois dat de stad te bieden heeft en wat je graag wilt zien. Daarbij vind je in de gids ook de locaties van de vele parken die Rome kent, alwaar je heerlijk kunt uitrusten, picknicken of gewoon lekker kunt wandelen.

Citytrip Rome boeken?

Zelf Rome ontdekken? Boek dan een citytrip naar Rome bij een van onze partners. Stel zelf je Rome citytrip samen en boek online.

Citytrip boeken

 

Bekijk het aanbod van onze reispartners: