Pas op voor oplichters in Rome: trap er niet in!

Ben je van plan een stedentrip naar Rome te maken? Dan mag je verwachten dat je een hele leuke tijd tegemoet gaat. Wel is het van belang om vooraf voor één ding wel echt gewaarschuwd te zijn. Pas namelijk op de oplichters in Rome die actief zijn. Voor je het weet ben je namelijk onnodig van alles kwijt. Dat is natuurlijk niet wat je wilt. Alle reden om even goed door te nemen waar je op moet letten om niet in de val van deze figuren te passen. Dat gaat om het volgende.

Waarop letten? Veel verschillende vormen van oplichting

Waar het de oplichters in Rome betreft, is er wel een belangrijk probleem dat eerst aan de kaak gesteld moet worden. De figuren die zich hiermee bezighouden kiezen namelijk voor heel veel verschillende methodes. Om die reden is het dus belangrijk om op elk moment goed waakzaam te zijn. In dat geval is de kans groot dat je er zonder probleem wel vanaf komt. Een aantal zaken zijn immers goed bekend, waardoor je weet waar je op moet letten. Als je hier goed op voorbereid bent, dan kan er niet veel misgaan in de stad.

De truc met de armbandjes

Een bekende truc van oplichters in Rome is de truc met de armbandjes. Je krijgt dan ineens een armbandje omgebonden en wordt vervolgens gedwongen om ervoor te betalen. Dat is natuurlijk niet waar je op zit te wachten. Het is belangrijk om hier goed voor op te passen en je los te rukken voordat je het bandje omgebonden krijgt. Maar pas hier wel mee op omdat dit nog weleens uit de hand kan lopen. Dat wil je natuurlijk ook niet. Soms is het daarom beter om voor een bandje te betalen en je verlies te nemen.

Het probleem met de souvenirs

Een andere bekende truc die de oplichters in Rome gebruiken is die met de souvenirs. Je ziet dan een plek waar je goedkoop aan de souvenirs die voor veel hogere prijzen in de winkels staan kan komen. Eigenlijk kan je dan dus ook al weten dat er iets niet helemaal in de haak is. Dat is dus ook het geval. Vaak is het nep. Ook bestaat de kans dat je vervolgens met allerlei smoesjes aan allerlei zaken wordt geholpen waar je helemaal niet op zit te wachten, zodat je dus veel te veel geld kwijt bent aan niets.

Oppassen voor bloemenuitdelers

Ga je naar Rome, dan kan je ook oplichters aan de slag zien met bloemen. Ze hebben zelf een bloem bij zich gestoken en ze doen alsof ze ze uitdelen. Wanneer je echter een bloem aanneemt begint de ellende. Dan blijkt ineens dat je ervoor moet betalen en omdat je hem hebt aangenomen kom je ook niet meer van de verkoper af voordat je betaald hebt. Wanneer je dit niet wilt, dan is dus de enige oplossing om niet een bloem in je hand gedrukt te krijgen. Zo voorkom je alle problemen die hieruit voortkomen.

Te duur of nepvervoer

Ook als je je laat vervoeren moet je oppassen voor de oplichters die actief zijn in de stad Rome. Zo kan je bijvoorbeeld wel heel gemakkelijk een veel te dure rit krijgen. Nu wordt dit natuurlijk in elke stad van taxichauffeurs gezegd, maar in Rome is dit wel echt zeer vaak aan de orde. Dit is dus wel een flink probleem. Bovendien hebben veel taxi’s wel een bordje op de auto, maar helemaal geen licentie. Dit zijn dus geeneens echte taxi’s. Let hier dus wel ook heel goed op voordat je bij iemand instapt.

De krant- en kaartverkoper die je zakken rollen

Iemand probeert je een krant of stadskaart te verkopen. Ze proberen je af te leiden terwijl zijn handlanger je zakken rollen. Je wordt aangeklampt door een kaartenverkoper die een stratenplan in je gezicht duwt of ze houden de krant zeer dicht bij je gezicht. Terwijl jij de kaart uit je gezicht probeert te halen, steelt een andere zakkenroller zoveel mogelijk uit je zakken.

Nepagenten die je fouilleren

Oplichters in Rome doen flink hun best om je voor de gek te houden. Zo gaat verkleden ze ook niet te ver. Dat doen ze bijvoorbeeld door een agentenuniform aan te trekken. Vervolgens houden ze je aan op straat. De smoes is vaak dat ze je willen fouilleren op drugs en drugsgeld. Wat natuurlijk nergens op gebaseerd is. Wanneer je dit toelaat, dan zal je uiteindelijk merken dat je je geld helemaal kwijt bent. Je bent namelijk gerold door dezelfde nepagenten die je aan het onderzoeken waren op drugs en drugsgeld. Dit is een flinke tik in je gezicht.

Gerold worden op straat door zakkenrollers

Misschien niet helemaal in het straatje van oplichters, maar wel belangrijk om te noemen, is de grote hoeveelheid zakkenrollers die actief is in de stad. Alleen al op het station en in het centrum zijn er honderden actief. Voor je het weet ben je dus zomaar je geld kwijt. Het is belangrijk om er goed op te letten. Stop je portemonnee en je telefoon bijvoorbeeld in je broekzakken en houd je handen in je zakken om te voorkomen dat ze erbij kunnen. Op die manier ben je al een flink stuk veiliger in deze situaties.

Altijd nieuwe manieren

Oplichters in Rome gaan met hun tijd mee. In dat opzicht kan je dus verwachten dat er iedere keer ook een nieuwe truc op je zal worden toegepast. Je bent nu weliswaar beschermd tegen de bekende trucs, maar wees wel altijd op je hoede voor al het nieuwe wat ze kunnen bedenken. Wanneer je het niet vertrouwt, neem dan afstand. Bovendien is het sowieso aan te raden om toch vooral bij de bekende en erkende plekken te blijven en te kopen. Daarmee verklein je de kans dat je uiteindelijk het slachtoffer wordt van allerlei ongewenste praktijken.

Houd wel gewoon plezier

Natuurlijk is het belangrijk om op te passen voor oplichters in Rome. Laat je er alleen niet te veel door afschrikken. Natuurlijk zijn deze mensen hier erg actief en natuurlijk is dit erg vervelend. Het is echter lang niet zo dat je altijd en overal alleen maar kwetsbaar bent voor mensen met kwade bedoelingen. Rome is ook gewoon een mooie stad die meer dan de moeite waard is om te bezoeken. Je kan er zonder al te veel moeite vele dagen heel veel plezier beleven. Het is dus vooral ook belangrijk om dit zeker ook te gaan doen.