In juni

Een citytrip naar Rome wil je natuurlijk wel op het best mogelijke moment doen. Een moment waarop je kan genieten van aangename temperaturen. Maar ook een moment waarop je er zeker van kan zijn dat je de stad ten volle kan beleven. In dat opzicht is het bijvoorbeeld aantrekkelijk om de reis in juni te maken. Er zijn verschillende redenen aan te wijzen waarom dit aantrekkelijk is. Zo is het bijvoorbeeld leuk om te weten wat er allemaal in deze periode te doen is in de stad, om maar iets te noemen.

Een bezoek aan de Eeuwige Stad

In de eerste reden kies je voor een citytrip naar Rome vanwege de reputatie die de stad heeft. Er zijn niet veel steden die al zo lang een grote rol in de wereldgeschiedenis spelen als Rome dat doet. Dat betekent dus ook dat er van alles te zien en te doen is en dat je er terug kan kijken naar verschillende periodes in de geschiedenis van Italië en Europa. Dit is op zichzelf al heel interessant. Al is er nog veel meer de moeite waard.

Het weer en klimaat in juni

Rome kent een klimaat dat niet heel ver van dat van Nederland af ligt. Het is er over het algemeen gematigd en mild. In juni kan het kwik soms wel al oplopen naar lekkere warme temperaturen. Dit kan daardoor dus uiteenlopen van 14 tot 28 graden Celsius. Dit verschilt van jaar tot jaar. Bovendien schijnt de zon er tot wel 10 uur per dag en zijn er gemiddeld maar 4 dagen waarop wat regen kan vallen in deze maand. Dit is allemaal ideaal voor een leuke citytrip.

Optimaal genieten van de stad

Een citytrip naar Rome in juni is misschien wel de beste keuze om optimaal te genieten van de stad. Het weer neemt de vorm van een echt vakantieklimaat aan, terwijl de stad nog niet in de vakantiestand is gezet. Dat betekent dus dat je Rome beleeft zoals dat hoort, als of alles er gewoon zijn dagelijkse gang gaat. Dit is altijd de leukste manier om een stad te beleven. Alle reden om je daarom dus te verdiepen in wat er in juni allemaal te vinden is in deze stad.

In juni verplaatst het leven zich naar buiten

De maand juni is de maand waarin het leven zich definitief naar buiten verplaatst in Rome. De evenementen gaan vanaf nu en gedurende de hele zomer meer en meer buiten plaatsvinden. Een goed voorbeeld hiervan is de grote hoeveelheid openluchtconcerten die gegeven wordt in deze maanden. Wanneer je echte in juni gaat, ben je net voor de vakantiedrukte, dus kan je er ook veel gemakkelijker onderdeel van zijn. Dit maakt het juist zo leuk om alles te beleven op de mooiste plekken van deze bijzondere stad.

Geniet al in het voorjaar van de zon

Een andere mooie mogelijkheid die je gratis geboden wordt wanneer je een citytrip in juni naar Rome gaat ondernemen, is het bekijken van de opkomst en ondergang van de zon. Er zijn een aantal plekken in de stad waar je dit goed kan bekijken en je daarmee een hele bijzondere ervaring aan je leven kan toevoegen. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer je zorg dat je op de juist tijd bij het Colosseum bent. Daar kan je het ondergaan van de zon achter het gebouw zien gebeuren. Dat zet het allemaal in een bijzonder licht.

Genieten van muziek en literatuur

Juni is ook de maand waarin het festivalseizoen definitief loskomt in Rome. Wanneer je je citytrip in deze periode boekt, dan kan je van verschillende leuke evenementen gaan genieten. Zo is dit de tijd waarin het jaarlijkse literatuurfestival van de stad plaatsvindt. Ook zijn er verschillende evenementen en festivals rondom allerlei verschillende soorten en stromingen in de muziek. Ook in dat opzicht is het dus goed mogelijk dat je hier gaat vinden wat je zoekt. Het maakt je reis dan ook alleen maar leuker. Kijk wel goed wat er in welk weekend valt als je gaat boeken.

Films op het Tibereiland


Het Tibereiland is op zichzelf al een bijzondere plek om naartoe te trekken. Wanneer je echter in juni in Rome bent, heb je een extra reden om te gaan. Dan wordt het eiland regelmatig omgedoopt tot het filmeiland. In het Italiaans is dit ook wel het Isola del Cinema. Zo kan je dus op een bijzondere plek naar bijzondere films kijken. Als je niet gaat voor wat er vertoond wordt, dan ga je toch in ieder geval voor de sfeer en de omgeving waarin je dan terechtkomt.