Goedkoop naar Rome, inclusief hotel en vlucht

Zit je met een citytrip naar Rome in je hoofd? Prima idee, deze stad is echt het bezoeken waard. Er is namelijk heel wat te zien en er zijn tal van leuke hotels. De mix van nieuwe architectuur en de gebouwen van het oude Romeinse koninkrijk maakt dat je hier zeker enkele dagen kan spenderen. Maar voor je bent moet je natuurlijk eerst nog een hotel en vlucht boeken.

Tip: vroeg boeken maakt het grootste verschil in prijs.

Rome is vanuit België vlot bereikbaar via de luchthavens van Zaventem en Charleroi. Dagelijks kan je een vlucht boeken naar Rome en er zijn ook voldoende verbindingen terug. Bekijk via de websites van vluchtmaatschappijen op welke tijdstippen je heen en terug kan reizen. Plan je reis zo makkelijk mogelijk. Dat wil zeggen niet op een te vroeg uur en de terugkomst ook niet te laat. Als je daar de keuze in hebt natuurlijk. Rome is een populaire bestemming het ganse jaar door, dus de kans is klein dat je in een leeg vliegtuig zit.

Citytrip Rome

Aansluitend met de vlucht boek je natuurlijk ook best een hotel. Keuze te over via de talrijke websites waar je hotels kan boeken. Beste is Booking.com. Er zijn veel appartementen te huur die het verblijf net dat ietsje leuker maken. Zo heb je meer plaats en dat kan handig zijn als je met je gezin op reis bent. Is het een romantisch uitje met jou en je partner, dan kan een gewone hotelkamer voldoende zijn. Maar die keuze laten we volledig aan jou. Via de boekingwebsites kan je zelfs een hotelkamer vastleggen zonder nog meer een cent uit te geven. Pas bij je aankomst in het hotel moet je de betaling uitvoeren. Er zijn vaak ook voordelen zoals annuleren tot op de dag van aankomst. Mocht er iemand ziek worden of je bent plots bezet, dan kan je het hotel annuleren zonder enige kosten.

Een citytrip naar Rome moet je wat plannen. Er is namelijk zoveel te zien dat je best eens op voorhand kijkt wat je wil zien en wat niet. Zoek dus ook een hotel in het centrum van Rome, zodat je dicht bij alle bezienswaardigheden zit. Op die manier kan je met een wandeling alles snel bereiken.

Een vlucht naar Rome boeken, dan moet je ook opletten naar de luchthaven waar je aankomt. Er zijn namelijk twee luchthavens in Rome. Op zich geen probleem, maar qua transport van en naar het hotel kan het interessant zijn dat je op de dichtstbijzijnde luchthaven aankomt. Vraag dit goed na bij je reismaatschappij.

Naar bezienswaardigheden toe heeft Rome nog maar zeer weinig geheimen. Het bekendste stuk is het Colosseum. Dit werd gebouwd in de eerste eeuw na Christus en tot op de dag van vandaag is het nog in vrij goede staat. Je kan echt een idee krijgen hoe de bouwstijl van toen was. Je zou je kunnen afvragen hoe ze zoiets konden bouwen zonder de technologie van vandaag. Nog twee interessante plekken zijn de Trevifontein en het Vaticaan. Als je deze plaatsen ziet, dan weet je dat er kosten noch moeite gespaard zijn om dit op poten te zetten.

Citytrip Rome boeken?

Zelf Rome ontdekken? Boek dan een citytrip naar Rome bij een van onze partners. Stel zelf je Rome citytrip samen en boek online.

Citytrip boeken

Bekijk het aanbod van onze reispartners: