De leukste wijken van Rome

Rome is natuurlijk een favoriete bestemming van velen met een reden. De leukste wijken van Rome zullen je namelijk stuk voor stuk betoveren. Dan is het in de eerste plaats wel belangrijk om te weten om welke wijken het dan precies gaat. Alleen al omdat het dan wat gemakkelijke voor jezelf wordt om een leuke tijd te hebben. In dat opzicht kan het veel helpen om de volgende informatie even in je op te nemen. Aan de hand daarvan kan je dan je reis optimaal indelen. Dit zijn de wijken in de stad waar je geweest moet zijn.

Alles in de stad optimaal beleven

Voor de leukste wijken van Rome daadwerkelijk besproken worden is het slim om eerst even door te nemen hoe je het beste overal kunt komen. Dit hoeft niet heel lastig te zijn. Het openbaar vervoer in de stad is bijvoorbeeld heel geschikt. Het voordeel is ook nog eens dat je dan met de zogenaamde Roma Pass overal in en uit kunt stappen en dat het je nog korting oplevert ook. Het voordeel is daarnaast dat de pas ook handig is om te gebruiken om korting op entree bij verschillende bezienswaardigheden in de wijken te krijgen.

Een bezoek aan Trastevere

De leukste wijken in Rome hebben allemala een uiteenlopend karakter. Een wijk die je altijd weer tegen zal komen in de lijstjes en beschrijvingen, is Trastevere. Dat is ook niet zo vreemd, want hier gebeurt van alles. Het is bijvoorbeeld de wijk waar je nog het echte volkse karakter van Rome terug kunt vinden. Het is ook de wijk waar je leuk kunt winkelen. Vooral als het je om de lokale producten en items te doen is. Dan is dit de perfecte optie om voor te gaan. Daarnaast is er nog een hele andere reden waarom deze wijk leuk is.

Hier gebeurt het allemaal

Als je rondvraagt naar wat Trastevere zo aantrekkelijk maakt, dan zal het winkelen en het karakter niet het eerste zijn wat door de meeste mensen genoemd wordt. Eerder zal er gesproken worden over de mogelijkheden om lekker uit te kunnen gaan in deze wijk. Dat is namelijk gemakkelijk heel goed mogelijk. Dat komt omdat er wel heel veel leuke restaurants en aantrekkelijke bars te vinden zijn. Dat het ook nog eens lekker betaalbaar is, maakt het alleen maar nog leuker om ernaartoe te gaan, Dat is wat deze wijk zo onweerstaanbaar maakt voor de meesten.

Vaticaanstad – een land in de stad

Of je het echt een leuke wijk in Rome mag noemen, daar is wel zo nu en dan wat discussie over. Dat neemt niet weg dat Vaticaanstad wel op je lijstje moet staan als je een stedentrip naar deze stad maakt. Het is natuurlijk wel zo dat dit deel van de stad allerlei zaken te bieden heeft die letterlijk nergens anders op de wereld te vinden zijn. Zo is het de thuishaven van de paus. Vooral wanneer het geloof belangrijk voor je is, is dit een goede reden om te gaan. Ook voor eenieder waar dat niet voor geldt.

Een openluchtmuseum in de stad

Of het nu een leuke wijk in Rome is of niet, er is wel van alles te zien in Vaticaanstad. Je kan het eigenlijk gewoon als een soort openluchtmuseum in de stad zien. De gehele wijk staat al sinds de jaren tachtig van de twintigste eeuw op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Dat betekent dus dat het beschermde monumenten zijn. Dat zegt natuurlijk ook wel iets over de gebouwen en monumenten die je er te zien krijgt. Alleen al om die reden wil je er natuurlijk ook een keer zelf geweest zijn.

De verschillende kanten van Trevi

Van de leukste wijken in Rome is Trevi waarschijnlijk wel de meest bekende. Dat is natuurlijk niet zomaar. Dat komt in de eerste plaats doordat de beroemde Trevifontein van de stad hier te vinden zijn. Die zijn hier aangelegd tijdens de Renaissance en zijn tot de dag van vandaag nog een belangrijke trekpleister. Dat neemt echter niet weg dat deze wijk nog veel meer te bieden heeft. Dat komt doordat de wijk letterlijk twee gezichten heeft. De ene dag kies je er bijvoorbeeld voor om het lage deel van de wijk te bekijken. De volgende dag het hoge.

Hoog en laag bekijken

Wanneer je het lage gedeelte van de wijk Trevi bezoekt, dan zal je vooral veel waarde hebben van een wandeling langs de Tiber. Zoals het hoort in een grote stad is dit immers de grote rivier die een belangrijke rol in de groei heeft gespeeld. Ga je daarna naar het hoge deel van de wijk. Dan trek je de heuvels in. Ga je op de juiste plekken staan, dan krijg je een heel bijzonder zicht op de gehele stad Rome. Zo zie je het dus allemaal ook letterlijk eens van een andere kant. Dat is de moeite waard.

Montri – de nieuwe hotspot van de stad

Wanneer je de leukste wijken in Rome gaat bezoeken, dan wil je natuurlijk ook naar de plek die juist nu hot is. In dat geval zal je in de wijk Monti moeten zijn. Dit is de hotspot van dit moment. De wijk ligt net achter het Colosseum. Het is de plek waar je overdag naartoe gaat om te winkelen in de hippe boetiekjes en winkeltjes die hier gevestigd zijn. Je zal er een jong publiek aantreffen. Dat maakt het ook juist zo energiek en bruisend. In de avonduren merk je dit nog meer.

Stappen in de wijk

Monti is ook een leuke wijk in Rome als het om stappen gaat. Dat komt omdat er ’s avonds veel ruimte voor het uitgaan is. Dat is te danken aan het jonge publiek dat er komt en dat er woont. Ook is het te danken aan het feit dat er veel creatieve mensen hun thuisbasis hebben. Daardoor mag je dus ook wel wat bijzondere zaken verwachten. Alleen al om die reden is deze wijk op dit moment de plek waar je moet zijn als je naar de hoofdstad van Italië trekt. Zet dit dus op je lijstje.