Ciampino Airport (en naar centrum)

Wanneer met een lagekostenmaatschappij richting Rome wordt gevlogen, dan is de kans groot dat de landing zal plaatsvinden op de Rome Ciampino Airport (en niet op de Rome Leonardo da Vinci (Fiumicino) Airport).

Luchthavenvervoer vanaf Luchthaven Ciampino

15 km ten zuidoosten van de stad. Airport transfer naar het centrum en je hotel:

 • Optie 1: shuttle bus service; voor €11 een snelle en non-stop busverbinding naar station Termini in Rome in 40 minuten. De goedkoopste manier: meer info & boek nu je tickets voor de bus
 • Optie 2: Luchthaven Shuttle Minivan: comfortabel vervoer die je direct naar de voordeur van je hotel brengt. Voor slecht €19,80: meer info & boek nu online zodat je wachten voorkomt
 • Optie 3: is via de Engelstalige aanbieden Ciampino Airport Transferhttp://www.terravision.eu/ – je airport transfer te boeken. Voor 5 euro bereik je het centrum van Rome (station Termini). De tickets kun je direct online boeken.
 • Optie 4: Rome-kaart voor openbaar vervoer (bus vanaf Ciampino Luchthaven inclusief 72 uur gratis Openbaar Vervoer kaart). Direct kopen >>

Ciampino Airport Transfer

Ciampino is een eerder kleine luchthaven met slechts één landingsbaan. We spreken over ongeveer 5 miljoen mensen per jaar. Voornamelijk de laatste jaren kan men opmerken dat het er aanzienlijk drukker is. Prijsvechters zoals Ryanair en Wizz Air maken gebruik van deze landingsplaats en net de lagekostenmaatschappijen zijn tegenwoordig populair. In de toekomst is de kans aanzienlijk dat er nog een derde luchthaven in Rome zal worden ingehuldigd. Door aanhoudende klachten in verband met geluidsoverlast mogen dagelijks niet meer dan 100 commerciële vluchten plaatsvinden en op deze manier is er dus geen plaats voor groei. Door juridisch getouwtrek kan dit echter nog even op zich laten wachten.

rome-luchthavens

Eenmaal geland in de luchthaven is het uiteraard de bedoeling om zo rap mogelijk naar het hotel te pendelen. Tijd is beperkt en het prachtige Rome ontdekken is nu eenmaal de prioriteit. In dit artikel bespreken we dan ook hoe je het best van de de Rome Ciampino Airport richting het centrum pendelt.

Ciampino Airport Transfer

Ciampine Airport naar Rome centrum

 • Taxi 30 euro
  Indien het de bedoeling is om zo rap mogelijk het hotel te bereiken, dan is de taxi zowat de enigste oplossing. De prijs bedraagt zo’n 30 à 35 euro. Op de officiële exemplaren staan de tarieven vermeld op de taxi zelf. Altijd wel eens op voorhand de prijs bevestigen om problemen te vermijden. Gewoon de luchthaven verlaten en er staat te allen tijde een rij taxi’s klaar om toeristen en zakenmensen naar hun bestemming te brengen.Deze brengt je dan naar het hotel zelf.
 • Toeristenbussen 4-6 euro
  Wat ons betreft is dit de beste manier om als toerist het hotel te bereiken. Een bus voert je van de luchthaven van Rome richting de metrohalte ‘Termini’. Aldaar kun je dan met het openbaar vervoer, of te voet, het hotel bereiken. Aan ‘termini’ stoppen zowat alle bussen, dus een verbinding vinden naar een ander deel van de stad is niet moeilijk. Een kaartje aankopen kan in de luchthaven zelf (4 euro). Deze worden ook op voorhand aangeboden door Ryanair bij het aankopen van vliegtickets (5 euro). Bij standjes in de stad zelf betaal je dan weer 6 euro. De halte voor de bussen is niet moeilijk te vinden: gewoon de luchthaven uitwandelen en bij de taxi’s kan men de stopplaats voor bussen vinden. Reken dat er ongeveer iedere 45 minuten een bus is. Veelal zijn de vertrekuren afgestemd op de landingen, veel wachttijd is er dus niet. De ritten duren zo’n 45 minuten (afhankelijk van de verkeersdrukte).
  Tip: Ciampino Airport Transferhttp://www.terravision.eu/ – dit is een aanbieder van dergelijke transfers. Voor 5 euro bereik je het centrum van Rome. De tickets kun je op voorhand reeds boeken. Kwestie van de citytrip goed voor te bereiden.
 • Op eigen houtje met het openbaar vervoer 2 euro
  Indien het de bedoeling is om Rome zo goedkoop mogelijk te ontdekken, dan is deze optie wellicht de beste manier om van het vliegveld richting Rome centrum te pendelen. De laatste halte van de rode metrolijn – Anagina – dien je te bereiken door middel met een bus. Gebruikmakend van de metro is het mogelijk om zowat de volledige binnenstad te bereiken.

Wat ons betreft is de tweede optie de meest efficiënte manier om richting Rome te pendelen. Bagage wordt in het ruim van de bus geplaatst en alles is duidelijk. Van Termini naar de Ciampine luchthaven is er dan sprake van hetzelfde principe: afspraak op de plaats van aankomst en dan pendelen naar het vliegveld.

Boek hier een bus van de luchthavens naar Rome voor €11,-

Wat met de Fiumicino luchthaven?

In Rome zijn er twee luchthavens en dit artikel bespreekt eigenlijk enkel het Ciampino vliegveld (voornamelijk gebruikers van Ryanair). Indien de landing plaatsvindt op de andere luchthaven, Fiumicino, dan kan men opmerken dat eigenlijk dezelfde mogelijkheden gelden. Ook hier zijn er taxi’s en ook transferbussen brengen je goedkoop richting de stad. Samenvattend kan men stellen dat de faciliteiten er zijn om het centrum van Rome op een efficiënte en goedkope manier te bereiken.

Kortingskaart inclusief Gratis retour airport transfer vanaf Ciampino of Fiumicino Airport

De Rome City Pass is een uitstekende optie voor iedereen die wil genieten van alle hoogtepunten van Rome. Zonder alle tickets los te boeken, of een kaart ergens op te moeten halen. Lees hier meer