Buslijnen Rome

Wat zijn de belangrijkste buslijnen in Rome voor toeristen? Lees hieronder alles dat je moet weten over bussen in Rome om makkelijk rond te reizen.

Er zijn vele buslijnen in Rome. Het is niet altijd overzichtelijk waar ze heen gaan of welke je moet nemen naar je volgende bezienswaardigheid. De Hop-on Hop-off bus is de toeristenbus die comfortabel is en je direct brengt bij alle beizenswaardigheden, musea en attracties. Tickets zijn 100% mobiel en online te kopen.

Met de Bus in Rome

In een vorig artikel bespraken we reeds één onderdeel van het openbaar vervoer te Rome: de metro. Jammer genoeg kan men opmerken dat bij het ontdekken van de stad de metro als het ware onbruikbaar is. Door archeologische vondsten tijdens opgravingen kan men het systeem niet echt uitbreiden in de oude stad en bijgevolg zal men veelal gebruik maken van de buslijnen. In Rome is er een uitgebreid netwerk en gedurende de stedentrip zal het een populair vervoersmiddel zijn. Wandelen is ook een optie, maar men moet opmerken dat het centrum best groot is en alle bezienswaardigheden liggen dan ook niet in de onmiddellijke omgeving. Verder is de tijd beperkt en soms is het dan eens noodzakelijk om de meest efficiënte manier te opteren om bepaalde zaken te bezoeken: tijd is nu eenmaal beperkt en soms primeert de agenda. In dit artikel dus enkele tips om Rome te ontdekken per bus.

Citytrip Rome

De grootse nadelen van deze buslijnen: snelheid en drukte. Ook bussen ondervinden hinder van de drukte in de stad. Files en enorm veel rode lichten zijn geen uitzondering in de hoofdstad van Italië. Verder – bij gebrek aan goed werkende metrolijnen – zijn bussen populair en ook op de bus zelf kan het aardig druk worden. Lijnen met eindhalte ‘Termini’ zitten vaak propvol en dat is iets minder aangenaam. Vooral tijdens de zomer is het in zo’n bus vaak snikheet. Met andere woorden: soms is te voet nog niet zo’n slecht idee. Ondertussen genieten van de stad Rome en hopelijk ook de zon is vaak een goed alternatief. Uiteraard is dit niet altijd mogelijk.

De voordelen van de buslijnen: er zijn niet echt alternatieven in de toeristische binnenstad. De bus rijdt frequent en is zeer goedkoop.Zeker bij aankoop van een Roma Pass wordt het echt interessant (openbaar vervoer: metro, tram en bus zijn dan gratis). Indien het de bedoeling is om zaken te bezoeken, dan duurt een ritje vaak maximaal 10 minuten en dan nemen we de drukte er maar bij.

Belangrijkste buslijnen voor toeristen

Dit zijn enkele belangrijke lijnen voor toeristen. In het begin is het misschien allemaal wat ingewikkeld, maar al doende leert men. Termini, Piazza Venezia en Argentina zijn bijvoorbeeld iets grotere haltes alwaar men probleemloos kan overstappen op andere bussen. Aan Termini komen zowat alle bussen samen en daar kan men dan ook overstappen op de 2 metrohaltes.

 • 40 (Limited stop express) – Termini – Piazza Venezia – Argentina – Piazza Pia (voor St Peter’s en Vaticaan)
 • 64 – Termini – Piazza Venezia – Argentina – Vatican
 • 62 – Repubblica – Spanish Steps – Piazza Venezia – Argentina – Vatican
 • 81 – Vatican Museums – Piazza Imperatore (Spaanse trappen) – Piazza Colonna (Trevi fontein) – Piazza Venezia – Circo Massimo – Colosseum
 • 60 – Repubblica – Piazza Venezia – Colosseum – Circo Massimo
 • H – Termini – Piazza Venezia – Argentina – Trastevere
 • 9 (Tram) – Piazza Venezia – Argentina – Trastevere

De metro’s en bussen vullen elkaar goed aan. Meer weten over de Metrolijnen in Rome? Lees hier verder

Optimaal de bus gebruiken in Rome? Enkele tips:

 • Met een Roma pass kun je gedurende een zekere tijd gratis gebruik maken van de bus. Zeker eens interessant om door te nemen indien het de bedoeling is om Rome enkele dagen te bezoeken.
 • Respecteer altijd de regels. Als toerist zijnde is zwartrijden perfect mogelijk (nauwelijks controle), maar dit is uiteraard niet verstandig. De Roma pass of het ticket dus ook altijd scannen in de bus zelf. Soms is het zo druk dat het niet echt mogelijk is om naar het scantoestel te gaan. Gewoon even de arm strekken en het ticket doorgeven aan de persoon vlakbij het toestel. Deze zal het ticket scannen en teruggeven.
 • Hoffelijkheid respecteren. Plaats afstaan aan personen die de zitplaats kunnen gebruiken hoort daar nu eenmaal bij.
 • Plan de dag verstandig en groepeer de uitstappen. Op deze manier hoef je zo min mogelijk te pendelen en benut je de tijd zo efficiënt mogelijk.

De toeristenbus die langs alle bezienswaardigheden gaat

Verken deze historische stad Rome op uw eigen tempo met de comfortabele Hop-on Hop-off Bus. Met Nederlandse audioguide.

Binnen een korte tijd alle belangrijke hoogtepunten op een comfortabele manier bezichtigen. Met de Hop-on Hop-off bus rijd u comfortabel langs alle belangrijke bezienswaardigheden zoals: het Colloseum, de Trevifontein, de Sint-Pieter Basiliek, de Spaanse trappen en nog veel meer. Stap in en uit, waar en wanneer u maar wilt op 9 verschillende locaties in het stadscentrum gedurende 1, 2 of 3 dagen.

Tickets kopen

of bekijk het gratis openbaar vervoer bij de Roma Pass