Vervoer van vliegveld Rome Fiumicino naar centrum

Het vervoer van vliegveld Rome Fiumicino naar centrum is belangrijk om goed te organiseren. Dat komt in de eerste plaats doordat Fiumicino natuurlijk eigenlijk niet echt Rome is. Het is een nabijgelegen gemeente waar het vliegveld ligt. Daardoor is er dus ook wel enige afstand tot het centrum van de hoofdstad van Italië. Het betreft ongeveer 30 kilometer. Het is dus ook goed om te weten hoe je dan het best kunt reizen. Op die manier zorg je ervoor dat je snel in het bruisende hart van de stad terechtkomt. De volgende opties zijn mogelijk.

Luchthavenvervoer vanaf Luchthaven Fiumicino – Leonardo Da Vinci

Fiumicino airport ligt 30 km ten zuidwesten van Rome. Dit zijn de mogelijke luchthavenvervoer naar het centrum en je hotel:

  • Optie 1: de Leonardo Express; een rechtstreekse trein naar het station Termini. De trein rijdt elk kwartier. U kunt deze trein nemen op perron 1 van het station op de luchthaven. Het traject kost € 14 en duurt slechts 32 minuten. De beste en snelste manier: meer info & boek nu je tickets voor de Leonardo Express
  • Optie 2: met de lokale stadtrein FM1 reizen naar Trastevere in ongeveer 30 minuten.
  • Optie 3: shuttle bus service; voor €11 een snelle en non-stop busverbinding naar station Termini in Rome in 40 minuten. De goedkoopste manier: meer info & boek nu je tickets voor de bus
  • Optie 4: Luchthaven Shuttle Minivan: comfortabel vervoer die je direct naar de voordeur van je hotel brengt. Voor slecht €19,80: meer info & boek nu online zodat je wachten voorkomt
  • Optie 5: is goedkoop voor €5,80 met de Engelstalige Terravision je Fiumicino Airport Transfer online te boeken

Met de auto reizen

Een goede optie als vervoer van vliegveld Rome Fiuminicino naar centrum is kiezen voor de auto. Dat komt omdat Rome vanaf deze plek via de snelweg wel heel gemakkelijk te bereiken is. Daarom kan je ervoor kiezen om zelf een auto te huren en naar je verblijfplaats te rijden. Dat doe je bijvoorbeeld wanneer je op een camping of in een hotel aan de rand van de stad zit. Ook andere opties die over de weg gaan zijn daardoor interessant om te overwegen. Alle reden om dus ook naar deze mogelijkheden te kijken wanneer je naar het centrum moet.

Met de bus

Een andere mogelijkheid als vervoer van vliegveld Rome Fiuminicino naar het centrum is de bus. Dit komt vooral ook omdat het niet duur is om op deze manier te reizen. Voor iets meer dan vijf euro reis je al naar het hart van de stad. Kies je voor een retourtje, dan kost het je zelfs minder dan tien euro. Wanneer je enkele dagen in de stad blijft is dit echter niet zo’n goede optie. Dat neemt niet weg dat het wel een gemakkelijke en goedkope manier is om i Rome terecht te komen. Dit is het overwegen waard.

Met het openbaar vervoer

Niet alleen de bus is een optie als openbaar vervoer. Openbaar vervoer van vliegveld Rome Fiuminicino naar het centrum is er ook in de vorm van de trein en de metro. Je reist dan eerst met de trein naar de stad toe. Binnen de stad maak je dan gebruik van het metronetwerk. Dit is ook een goedkope manier om te komen waar je zijn moet. Houd er dan alleen wel rekening mee dat je misschien nog een klein stukje te voet van de metrohalte naar je uiteindelijke bestemming zal moeten. Dit moet je wel incalculeren.

Kiezen voor de taxi

Wie niet al te veel moeite wil doen voor vervoer van Fiuminicino naar Rome centrum, pakt natuurlijk gewoon de taxi. Dit is de meest directe manier om van deur tot deur te reizen. Natuurlijk is dit ook de methode die net wat meer zal kosten dan de andere vormen van vervoer. Dat neemt niet weg dat je dan wel zeker dat je precies op de plek van bestemming terechtkomt. Op het vliegveld is het gemakkelijk mogelijk om een taxi te krijgen. Daardoor maakt dit het alleen maar nog gemakkelijker om ervoor te kiezen. Alle reden om dit dus te doen.

Luchthavenvervoer boeken?

Alvast je vervoer van de luchthaven naar het centrum boeken? Dat kan eenvoudig en gemakkelijk. Lees hier meer