Citytrip informatie

In de rubriek ‘citytrip informatie’ bespreken we zaken die belangrijk zijn om als toerist te weten. Het is uiteraard niet de bedoeling om op voorhand uw trip volledig te plannen. Het is bijvoorbeeld perfect mogelijk om een lijstje bij te hebben met de bezienswaardigheden die je zeker wenst te bezoeken gedurende het verblijf, maar er moet ook tijd zijn om lekker te ontspannen. Het is tenslotte een soort van vakantie. Lekker slenteren in de buurt van de hoogtepunten en gewoon genieten van de dynamiek van Rome – ook dat hoort nu eenmaal bij een stedentrip.

Alvorens je afzakt richting de stad, is het een goed idee om eerst wat informatie op te zoeken omtrent bepaalde zaken. Op deze manier is het mogelijk om de trip efficiënter te plannen.

Citytrip Rome

Enkele citytrip tips

  • De ligging van het hotel vooraf bekijken. Het centrum van de stad is best groot en het is dan leuk indien er zich in de onmiddellijke omgeving van de verblijfplaats enkele bezienswaardigheden bevinden. Tijdens warme avonden is het heerlijk om op één van de vele pleinen te vertoeven en dankzij de goede ligging van het hoetel hoef je ’s avonds dan geen heel eind te pendelen. Neem de rubriek hotels eens door en voor je het weet boek je een verblijfplaats pal in het centrum.
  • De landing zal waarschijnlijk plaatsvinden op de Ciampino luchthaven (Raynair landt er bijvoorbeeld). Het is dan vooraf leuk om reeds de transfer richting Rome centrum te plannen. De goedkoopste en meest efficiënte manieren om van Ciampino naar Rome te pendelen staan ook op deze site.
  • In het hoogseizoen bezoek je Rome best niet. Temperaturen tussen 35 à 40 graden zijn dan geen uitzondering en dan is het niet aangenaam om rond te slenteren.

Rome ontdekken doe je het best door veel rond te wandelen. Van attractie tot attractie, niet van A naar B, maar wel met tal van omwegen. Er zijn namelijk altijd zaken die niet te plannen vallen. Op deze site is het mogelijk om tal van tips omtrent de stad door te nemen. Neem aan het rechterkant het menu eens door. We wensen je alvast veel plezier in de eeuwige stad!

Voor meer informatie… bekijk het stadsplan van Rome.

Citytrip Rome boeken?

Zelf Rome ontdekken? Boek dan een citytrip naar Rome bij een van onze partners. Stel zelf je Rome citytrip samen en boek online.

Citytrip boeken

 

Bekijk het aanbod van onze reispartners:

Rome citytrip tips