In April naar Rome

Citytrip Rome in april

Een citytrip naar Rome kan je op veel momenten in het jaar ondernemen. Toch is er veel voor te zeggen om dit in april te doen. Daar zijn een aantal redenen voor aan te voeren. In de eerste plaats heb je natuurlijk met het heel aantrekkelijke klimaat te maken. Dit is in dat opzicht misschien wel de beste periode van allemaal. Daarnaast is het ook zo dat er juist in deze maand allerlei leuke dingen te doen zijn. Het is daarom goed om eens wat dieper hierop in te gaan.

Naar de Eeuwige Stad

Er zijn natuurlijk voldoende redenen om naar Rome te willen gaan. Deze klassieke stad heeft een bijzondere uitstraling die je niet snel op allerlei andere plekken zal vinden. Het is dan ook niet voor niets dat Rome de Eeuwige Stad als bijnaam draagt. Er is altijd wel iets te doen en de stad staat nooit stil. Dit is een belangrijke reden waarom er jaar na jaar weer miljoenen mensen vanuit de hele wereld naartoe trekken. Dit is ook een reden om in april te gaan, net voor de drukte.

Het weer in april

In de eerste plaats kijk je natuurlijk altijd naar het weer. Rome heeft een gematigd klimaat, maar het is er wel net wat warmer dan in Nederland. Dat geldt zeker in de zomermaanden, wanneer het er gemiddeld boven de dertig graden is. Ga je echter in april, dan voelt het vaak lekker aan met een temperatuur rond twintig graden Celsius. Bovendien schijnt dan vaak zo’n zeven uur per dag de zon en zijn er maar weinig regendagen, gemiddeld rond 7 dagen ieder jaar. Dit is een voordeel.

Alles is gewoon open

Een ander voordeel van Rome in april is het feit dat jij dan vakantie hebt, maar de Romeinen niet. Die hebben namelijk in augustus vakantie. Het nadeel daarvan is dat in de zomer weleens het één en ander dicht kan zijn. In april heb je hier echter nauwelijks last van en kan je gaan en staan waar jij dat graag wil. Zo kan je bijvoorbeeld de restaurants bezoeken die jou aanspreken. Die zijn gewoon open in deze periode van het jaar. Dit maakt de citytrip natuurlijk wel ook een stuk leuker.

Genieten van lekker bier

De maand april staat in het teken van een aantal bijzondere festivals in Rome. In de eerste plaats is dat het bierfestival. Italië mag dan bekendstaan vanwege een aantal andere dranken, maar ook bier heeft een plek in de Italiaanse keuken. Sinds enkele jaren is er daarom in het tweede weekend van de maand april het jaarlijkse Bierfestival van Rome. Niet alleen kan je er lekker proeven, je kan er ook van alles over de goudgele drank te weten komen. Goed voor een leuke dag uitgaan dus.

Of neem een ijsje

In hetzelfde weekend in april is ook een ander festival dat in het teken staat van lekkernijen altijd gepland. Het gaat dan om het Gelatofestival. Gelato is niet zomaar ijs, het is het wereldberoemde Italiaanse ijs dat je in salons in alle uithoeken van de wereld kan krijgen. De echte hoogstandjes op dit gebied vind je echter natuurlijk op dit festival. Waar je je de ene dag tegoed doet aan bier, kan je je dus de andere dag onderdompelen in alles wat met het lekkerste ijs op aarde te maken heeft. Een prima tijdbesteding.

Marathon en voetbal – kijken naar topsport

Ben je een week eerder al in Rome? Dan kan je in het eerste weekend van de maand topsport op het hoogste niveau zien. Als je geluk hebt spelen de twee topvoetbalclubs van het land in dat weekend tegen elkaar, maar dat is niet ieder jaar het geval. Wat je wel zeker weet is dat de marathon van de stad in dit weekend georganiseerd wordt. De prestaties van de lopers zijn natuurlijk niet gering. Misschien ben je zelf wel een loper. Dan is dit een leuke marathon om je al vroeg voor in te schrijven en lange te blijven.

Geen moment aan verveling

Wanneer je in Rome bent, dan kom je natuurlijk niet alleen voor de festivals en evenementen. Bedenk je ook de honderden bezienswaardigheden en attracties die altijd open zijn in deze stad. Die wil je natuurlijk ook niet missen. Het is juist om die reden altijd goed om in april te gaan. De drukte bij deze bezienswaardigheden is dan misschien net iets minder groot, zodat je het net wat beter meekrijgt. Wanneer je die kans krijgt, dan wil je die natuurlijk altijd wel pakken. Boek daarom dus direct.