Hotels – dichtbij alle bezienswaardigheden

Populairste hotels:

Luxe hotels: de beste hotels om te overnachten in Rome

Rome heeft vele hotels, maar er zijn maar een paar de beste. Lees hier meer over de beste hotels in Rome.

Ook zijn er in Rome zeer luxe hotels met alles erop en eraan. De mooiste om te verblijven zijn die hotels met pracht uitzicht vanaf het dakterras. Ook nog afkoelen na een dag wandelen in de zon? Dan is een zwembad zeker een must have. Als je een terras en zwembad combineert heb je een van de betere verblijven in Rome. Lees hier meer over hotels met zwembad op het dak.

Hotel in Rome zoeken op de kaart

Booking.com

De bestemming werd gekozen en de vliegtickets zijn geboekt, dan is het hoogtijd om een verblijfplaats te zoeken. Het hoeft geen betoog dat er een groot aanbod aan hotels is in de eeuwige stad. Of het nu de bedoeling is om zo goedkoop mogelijk te logeren in het centrum – of net het omgekeerde: extravagant met tal van luxe zoals een kamer met prachtig uitzicht en een jacuzzi … Net zoals in alle toeristische steden is een hoop mogelijk op het vlak van overnachtingen. In dit artikel gaan we dieper in op de zoektocht naar een geschikt hotel in Rome.

Goede ligging hotel in Rome

Tijdens een stedenbezoek is de keuze van het hotel doorslaggevend. In vele gevallen zal slechts ’s avonds en ’s nachts gebruik worden gemaakt van de accommodatie. Gedurende de dag – na het nuttigen van een stevig ontbijt uiteraard – vertoef je in de stad. Het centrum van de stad ligt liefst zo dicht mogelijk bij het hotel. Dit brengt aardig wat voordelen met zich mee:

  • Minder openbaar vervoer: meer hoogtepunten liggen op wandelafstand en er moet minder gebruik worden gemaakt van het openbaar vervoer. En geloof ons: in de toeristische seizoenen is het niet aangenaam vertoeven in de overvolle, hete bussen in Rome.
  • Handig: De verblijfplaats is vaak vlakbij en je kunt – indien nodig – snel eens binnenwippen in de kamer.Indien het naar de avond toe wat frisser wordt, dan kun je bijvoorbeeld snel een trui halen. Praktisch gezien is dit een interessante zaak.
  • Meer sfeer: het is gewoon enorm leuk om ’s avonds te vertoeven op een leuk plein, wetende dat het hotel maar 5 minuutjes verwijderd ligt van dit plein. Wederom hoef je ’s avonds dan geen verre verplaatsingen (met het openbaar vervoer) te maken.

Wat ons betreft zijn Piazza Navona en Campo de Fiori de ideale plaatsen om een hotel te zoeken. Beide pleinen liggen op wandelafstand van elkaar en men kan beide pleinen steevast vinden in de lijstjes van belangrijkste bezienswaardigheden. Op bovenstaande kaart staat enkel Piazza Navona afgebeeld, centraal gelegen vlakbij de Tiber.

Omtrent Campo de Fiori werd een volledige post gewijd. Bij een Rome citytrip mag een bezoekje aan de markt met lokale producten en verse lekkernijen niet ontbreken. Lees hier meer over het plein en de markt.

Enerzijds spreken we dus over prachtige pleinen en anderzijds moet men ook opmerken dat de ligging alles behalve slecht is. Aan de andere kant van de Tiber vindt men op wandelafstand het Piazza San Pietro – of gewoonweg het Sint-Pietersplein. Ook de uitgaansbuurt Travestere en het kasteel Sant Angelo liggen in de buurt. Vlakbij de pleinen zijn meerdere hoogtepunten te vinden (eigenlijk het volledige oude centrum). Met de metro of per bus kan men dan pendelen naar de uithoeken van de stad om aldaar de ietwat afgelegen bezienswaardigheden te bezoeken.

Hotel boeken in Rome – bekijk hier de aanbiedingen

Een hotel zoeken in Rome is niet echt moeilijk. Tientallen aanbieders beschikken over een gigantisch aanbod. Wijzelf hebben reeds een leuke locatie voorgesteld (vlakbij de sfeervolle pleinen), maar uiteraard is dit niet de enigste locatie alwaar een overnachting kan worden geboekt. Onze belangrijkste tip is om eerst te kijken naar de locatie van het hotel en dan pas naar de prijs. Rome is best groot en veel hotels liggen buiten het centrum van de stad. Het is bijvoorbeeld een minder leuk feit om pas bij aankomst te constateren dat het geboekte hotel kilometers ver buiten het oude centrum ligt.

Booking.com

Ten alle tijden zijn er wel aanbiedingen te vinden op Booking.com. Op deze manier is het mogelijk om aan een verminderde prijs te overnachten in een hotel of appartement. Indien er budgetbeperkingen zijn, dan is dit zeker iets waar extra aan besteed kan worden.