Weekje Rome

Rome, de befaamde hoofdstad van Italië, is de ultieme plaats om een heerlijk weekje te vertoeven. Er is zo onnoemelijk veel te zien en te beleven, dat een weekje Rome je geen moment zal vervelen. Integendeel, zelfs als je weer vertrekt besef je lang niet alles te hebben gezien. Een citytrip boeken naar ‘De Eeuwige Stad’ is dan ook iets dat je minimaal eens in je leven gedaan moet hebben!

Rome is eigenlijk geen stad maar één groot museum. Een stedentrip is dan ook uitermate geschikt om de historie van de stad te leren ontdekken. De metropool is immers minimaal 2700 jaar oud en was de hoofdstad van het Romeinse Rijk. Imposante bouwwerken uit de Romeinse tijd zoals het Colosseum, het Pantheon en het Forum Romanum geven je een unieke kijk in de geschiedenis van de stad. Daarnaast zijn er vele musea zoals Galleria Borghese en de Engelenburcht die de geschiedenis van Rome op velerlei terreinen vertellen.

Citytrip Rome

Wanneer je een weekje Rome boekt, kun je deze veelal zelf samenstellen. Dat houdt in dat je de vlucht en hotel in combinatie met eventuele excursies naar keuze uitkiest. Uiteraard is er ook de mogelijkheid om een volledig verzorgde citytrip te boeken inclusief een geheel weekprogramma waarbij je de belangrijkste bezienswaardigheden zal aandoen. Het beste is Rome in 4 dagen te bezoeken.

Naast de historische toeristische trekpleisters biedt een weekje Rome ook veel culinair genot. Rome kent vele wijn- en hapjesproeverijen, en uiterst gezellige horeca-aangelegenheden om de Italiaanse keuken te ervaren. Het centrum kent duizenden typisch Italiaanse restaurants, bars en cafés, alwaar je de echte Italiaanse Bourgondische levensstijl kunt meemaken. Daarnaast is het bruisende nachtleven van Rome zeker de moeite waard om eens een avondje of nachtje te beleven.

Kortom, Rome moet je op je bucketlist hebben staan. En beter nog, van je bucketlist kunnen afstrepen. Want wie niet in Rome is geweest, mist een onvergetelijke ervaring. Een weekje Rome zal je niet snel vergeten!

Citytrip Rome boeken?

Zelf Rome ontdekken? Boek dan een stedentrip naar Rome met vliegtickets en hotel. Stel zelf je Rome citytrip samen en boek online.

Citytrip boeken