Wandelroutes Rome

Wanneer je Rome gaat bezoeken, is het bepaald geen overbodige luxe om wat vooronderzoek te verrichten. Er zijn immers zo veel toeristische trekpleisters te bezichtigen, die je natuurlijk het liefst allemaal gezien wilt hebben. Om de mooiste plekken van Rome niet te hoeven missen, zullen we in dit artikel een aantal wandelroutes Rome bespreken. Deze thematische routes zijn een perfecte leidraad voor prachtige wandelingen vol cultureel genot.

Een bekende wandelroute Rome is de route die je twee van de zeven Romeinse heuvels laat zien. Het begin van de route begint op de hoogste heuvel, genaamd de Esquilijn. Je treft hier de prachtige pelgrimskerk Santa Maria Maggiore. Van daaruit volg je het zogenaamde pelgrimspad richting de Coelius. De route eindigt bij een imposante piramide middenin de stad.

Citytrip Rome

Een andere veel gebezigde wandelroute Rome is die langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Het vertrekpunt is de Palatijnse heuvel, alwaar je de keizerlijke paleizen kunt bewonderen. Voorts wandel je door het oude Rome richting het moderne Rome, waarbij je in ronduit twee verschillende werelden bent geweest. Een hele leuke route!

Wil je het alles van het levendige centrum zien, dan is er de wandelroute Rome langs de pleinen, fonteinen en het gezellige stadshart. De route gaat via de noordkant van de Capolitijnse heuvel, door gezellige winkelstraten in onder andere de ‘Joodse ghetto’. Voor wie van culinaire tussenstops houdt, is deze wandeling ideaal. Je komt langs vele eetgelegenheden en wijnbarretjes. Ook de ‘financiële wijk’ wordt tenslotte bezocht.

Ook de historische havenplaats is een behoort tot de mooiste wandelroutes Rome. Deze plaats, Ostia Antica genaamd, stamt uit de Romeinse tijd en is grotendeels bewaard gebleven. Hier kan men onder andere graftombes, sarcofagen, Porta Romana en het Capitoleum bezichtigen. Ostia Antica is via de metro te bereiken en daarna de trein naar Colombo. Hier kun je de hele dag op je gemak wandelen en genieten van historie en cultuur.

Boek direct je Rome Stads Wandel Tour