Rome bezoeken in 4 dagen

Rome is de hoofdstad van Italië met zo een 2,8 miljoen inwoners. Het is dus een wereldstad, maar wel ideaal om een citytrip te plannen. De stad heeft heel wat bezienswaardigheden die je moet gezien hebben. Alles op één dag zien is te snel, we stellen voor dat je zo een 4 dagen Rome nodig hebt om de bijzonderste plekken gezien te hebben. De drukte van de toeristen kan het vermoeiend maken, maar dat vervalt met de prachtige gebouwen en bouwstijlen die je te zien krijgt.

Dag 1: Colosseum

Dé trekpleister van Rome is natuurlijk het Colosseum. Jaarlijks zijn er miljoenen toeristen die een ticket kopen om dit te bezichtigen. En er is heel wat te zien. Je kan er je laten onderdompelen in de geweldige structuur en imposante gewelven. Het is een raadsel hoe dit kon neergezet worden in de eerste eeuw na Christus. Er zijn natuurlijk al restauraties geweest, maar dat neemt niet weg dat je dit hoogtepunt al op de eerste dag wil zien.

Dag 2: Trevifontein

Ben je al wat gewoon geworden aan de drukte? Veel wandelen kan handig zijn om de weg te leren kennen. Waarschijnlijk wandel je zo naar de Trevifontein. Dit is natuurlijk niet zomaar een fontein, de lengte is 26 meter en de hoogte 22 meter. Een imposant stuk dus die de laatste jaren werd gerenoveerd maar nu weer helemaal te zien is. Er is een mythe verbonden aan deze fontein. Als je met je rug naar de fontein staat en twee muntstukken over je schouder gooit, dan kom je terug na overlijden. Of het waar is dat kan je misschien zelf ooit navertellen.

Dag 3: Vaticaanstad

Het kleinste onafhankelijke staat in de wereld is Vaticaanstad. En die ligt middenin Rome. Als je dichterbij komt dan zie je het Sint-Pietersplein waar de Paus zijn toespraken houdt. Voor een mooi zicht over Rome kan je de Sint-Pietersbasiliek bezoeken, na de vele trappen kan je even uitrusten met het zicht over de stad.

Dag 4: Forum Romanum

De laatste dag van de citytrip naar Rome, die kan je best spenderen in het Forum Romanum. Nog een stukje van de oudheid die je kan opsnuiven. Het was in die periode ook het centrum van de stad, waar de belangrijkste zaken gecentraliseerd waren. Het is best wel een grote site waar je je kan onderdompelen in de architectuur van toen. Als je even wegdroomt heb je geen last meer van toeristen. Hier kan je even uitblazen in de anders drukke stad.

4 dagen Rome zijn zo voorbij, maar met bovenstaande voorstellen kan je echt een zeer leuke tijd beleven. Ga je voor nog meer dagen, dan zijn er uiteraard nog meer bezienswaardigheden. En zelfs al ga je gewoon om deze wereldstad te bezoeken en een leuke tijd te hebben. De talrijke restaurants en cafeetjes zijn ook al leuk om je zinnen te verzetten.

Koop uw tickets alvast online en sla de lange wachtrij over!

Voordelig alles zien?

In 4 dagen kan je veel zien in Rome. Wil je niet overal in de rij staan voor de kassa? Wil je niet telkens een ticket gaan kopen voor het openbaar vervoer? Wil je met voordelig toegang tot de bezienswaardigheden?

Je kan veel tijd kwijt zijn in de wachtrij. Je bent vaak veel geld kwijt als je tickets los koopt.

Om dit te voorkomen kan je het beste een toeristenkaart aanschaffen.

Welke kortingskaart is het beste? We raden je de OMNIA Vaticaan & Rome kaart aan voor 3 dagen. Bekijk en vergelijk hier alle kortingkaarten voor Rome