Goedkope vlucht Rome

Zonder overdrijven is Rome is dé plek voor liefhebbers van historie, cultuur en culinair genot. Onder toeristen is deze hoofdstad van Italië dan ook ontzettend populair. Jaarlijks bezoeken meer dan een miljoen toeristen ‘De eeuwige stad’, zoals Rome ook wel wordt genoemd.

Wanneer je van plan bent Rome te bezoeken, wil je natuurlijk niet overbodig veel geld uitgeven. Om te beginnen wil je natuurlijk een goedkope vlucht Rome boeken. De prijzen voor de vliegtickets Rome variëren van circa € 100,- tot € 250,- (of nog hoger). Het verdient dus de aanbeveling om tickets online met elkaar te vergelijken.

Tip: vroeg boeken maakt het grootste verschil in prijs.

Als de goedkope vlucht Rome is geboekt, moet je rekening houden met een vliegtijd van ongeveer 2 uur en 20 minuten. Rome kent twee vliegvelden, maar doorgaans vliegt u op Rome Fiumicino Airport. Dit vliegveld ligt in de gemeente Fiumicino ten westen van Rome, op ongeveer 30 kilometer afstand. Onder andere Brussels Airline, Ryan Air, easyJet en Alitalia zijn luchtvaartmaatschappijen die vanaf Brussel op dit vliegveld vliegen.

Wanneer je bent aangekomen op Fiumicino Airport, zijn er een aantal manieren om relatief eenvoudig in Rome te komen. Zo kun je met de trein (de Leonardo Express) in 32 minuten in Rome zijn. Deze trein rijdt minimaal ieder half uur vanaf Fiumicino en een enkele reis kost € 14,- per persoon. Naast de goedkope vlucht Rome bent u dus niet al te veel kwijt aan een kaartje voor de trein. De goedkoopste manier om Rome te bereiken is het nemen van de bus, welke er ongeveer een uur over doet om het centrum van Rome te bereiken. Een enkel buskaartje kost slechts € 4,-. Let wel: bovengenoemde prijzen zijn op basis van een online boeking. Een kaartje kopen op het station is iets duurder. Uiteraard is er ook nog de mogelijkheid om vanaf Fiumicino Airport een taxi te nemen. Een taxirit naar het centrum kost ongeveer € 50, maar in de nacht betaalt u meer.

Wanneer je kiest voor een zogenaamde pakketreis, waarbij vlucht en hotel inbegrepen zijn, kun je veelal extra op de prijs besparen. Daarnaast dient het gemak de mens. Naast een goedkope vlucht Rome hoef je immers zelf geen moeite te doen om een kamer te boeken in de veelal druk bezette hotels in het centrum van Rome.

Vliegtickets kopen