Citytrip Rome aanbieding

De wereldstad Rome, daar moet je gewoonweg zijn geweest. De stad heeft een ongekende hoeveelheid aan prachtige historische bouwwerken, veelal nog afstammend uit de Romeinse tijd. Natuurlijk kennen we allemaal de belangrijke toeristische trekpleisters zoals het Colosseum, het Vaticaan en het Pantheon. Maar Rome is meer dan dat..in dit artikel zullen we een aantal ‘verborgen parels’ vermelden, welke wellicht minder bekend zijn maar ontzettend interessant. Zodat je het maximale uit je citytrip Rome aanbieding zult halen!

Wanneer je tijdens je citytrip Rome aanbieding het Colosseum bezoekt, vergeet dan niet een nabij gelegen parkje te bekijken. Dit parkje, Colle del Oppio genaamd, is een echte authentieke plaats waar de wijkbewoners elkaar ontmoeten. Het ademt de sfeer van gezellig samenzijn, picknicken en ontspanning voor de lokale bewoners. Er is overigens uitmuntende Italiaanse koffie te verkrijgen bij het gezellige barretje.

Citytrip Rome

Romeinse kerken en bouwwerken laten zich vaak kennen door veel pracht en praal. Schitterend om te zien, maar als tegenhanger vermelden we graag het kleine San Pietro in Montorio. Dit kerkje is mooi in al haar bescheidenheid, en ligt op een heuvel in de wijk Trastevere. Een ander pareltje is de kapel Palazzo del Monte di Pietà. Deze kapel met prachtige koepel is een typisch voorbeeld van kunst in barokstijl. Het adres is Piazza Monte di Pietà 33.

Ook een bezoek aan Case Romane is meer dan de moeite waard, alwaar je de opgegraven resten van historische huizen kunt bewonderen. Deze huizen werden eind 19e eeuw herontdekt en bieden je een uniek kijkje in de oudheid. Er is een ondergrondse Kerk welke rond 395 na Christus werd gebouwd en was een belangrijke plaats voor pelgrims. De kapellen van de Kerk zijn onder andere versierd met skeletten van monniken die er vroeger leefden.

Tenslotte willen we je tijdens je citytrip Rome aanbieding wijzen op een pittoresk kunstenaarsstraatje, de Via Margutta. Dit straatje, gelegen in het centrum van Rome, was het decor van de film ‘Roman Holiday’ met Audrey Hepburn. Dit straatje was vroeger een plaats voor ambachtslieden en kunstenaars. Deze sfeer proef je nog steeds, hoewel de straat inmiddels een trendy uitstraling heeft gekregen.

Tip: vroeg boeken maakt het grootste verschil in prijs.

Citytrip Rome aanbieding zoeken?

Zelf Rome ontdekken? Boek dan een citytrip naar Rome bij een van onze partners. Stel zelf je Rome citytrip samen en boek online.

Tip: 3 citytrip deals met hotels dichtbij de belangrijkste bezienswaardigheden

Citytrip boeken