Bezoek deze leuke markten in Rome

Italianen kunnen echt genieten van vers en lekker eten, en gaan daarom regelmatig naar de markt voor verse ingrediënten. Vooral voor de oudere generatie is dit een echte traditie, waarbij ze op de marktdag veel bekenden tegenkomen waarmee ze een praatje maken. Dit zorgt voor een geweldige sfeer die ook voor toeristen leuk is om eens mee te maken.

Ook in een grote stad als Rome zijn er genoeg markten te vinden, het is zeker niet iets dat je alleen op het platteland ziet. Ook al heb je misschien geen keuken tot je beschikking tijdens je vakantie, is het wel leuk om te zien wat er allemaal wordt verkocht. En misschien kun je er wat heerlijk fruit vinden of iets anders dat je niet hoeft te bereiden. Om dit lijstje voor iedereen interessant te maken, hebben we ook een vlooienmarkt en een print- en postermarkt toegevoegd.

Mercato Trionfale

Met ruim 270 kramen is dit niet alleen de oudste, maar ook de grootste buurtmarkt in de stad. De overdekte markt bestaat uit drie secties: groente & fruit, vis, en vlees. Maar je kunt er bijvoorbeeld ook lekkere kazen kopen, en natuurlijk vers brood. Perfect voor een picknick!

De markt is alleen op zondag gesloten. Op andere dagen kun je er in de ochtend van genieten. Zoals op de meeste markten wordt het tegen het einde van de ochtend wat drukker. Wil je dat vermijden? Ga dan zo vroeg mogelijk. Je zult dan ook de meeste locals tegenkomen die er hun dagelijkse boodschappen doen.

Het enige nadeel van deze markt is dat in augustus veel kramen gesloten zijn omdat de eigenaren genieten van een welverdiende vakantie.

De markt is gelegen aan de Via Andrea Doria, vlakbij het Vaticaan. Je zou deze twee dus op dezelfde dag kunnen bezoeken.

Mercato Testaccio

Deze markt is erg bekend bij de Italianen die in de buurt wonen, maar trekt ook af en toe wat toeristen aan op zoek naar heerlijk vers eten. Het is hier gezellig druk met families, vriendengroepen en koppels die op zoek zijn naar vers fruit, groenten maar ook kaas en vlees. Voor of na het doen van de inkopen genieten veel bezoekers van een bakje koffie, een biertje of een glaasje wijn bij de bar. Anderen kiezen voor een uitgebreide en zeer smakelijke lunch. Kortom, het is een foodie paradijs!

Zoals je leest kun je bij deze grote overdekte markt in Rome niet alleen lekkere ingrediënten kopen, maar ook ter plaatse ontbijten of lunchen. Iedereen kan eten gaan halen bij zijn of haar favoriete eetgelegenheid, om daarna samen te eten in het centrale zitgedeelte. Ook kun je wat meenemen om buiten te picknicken, of voor later op de dag.

De markt is open van maandag t/m vrijdag, van 7u tot 15u30. Echter beginnen sommige kramen rond 14u al op te ruimen, dus we raden je aan om voor de lunch je inkopen te doen. Als je graag veel keus hebt, kun je het beste vroeg op de ochtend komen. Het is dan nog rustig en alle kramen liggen dan vol met de mooiste en lekkerste producten. Aan het eind van de ochtend wordt het al snel drukker, omdat veel mensen puur voor de lunch komen. Het wordt dan wel extra gezellig!

Porta Portese

Naast de typische groenten en fruit markten zijn er ook nog andere soorten. Zo is Porta Portese een bekende vlooienmarkt die elke zondag plaatsvindt aan de Piazza Porta Portese. Je kunt hier voor een paar euro kleding en diverse accessoires kopen. Echter is het niet meer de vlooienmarkt die het ooit was. Voor leuke tweedehands spullen en brocante artikelen hoef je hier niet naartoe. Tegenwoordig vindt je er vooral nieuwe goedkope spullen. Let tijdens het shoppen wel goed op. Er worden best veel namaak merk dingen verkocht. Het wordt hier gedoogd, maar dat betekent niet dat het legaal is. Deze spullen kopen, en mee nemen naar huis kan voor problemen zorgen. Kies dus liever voor artikelen die geen namaak zijn.

De Porta Portese markt is heel erg groot, je kunt er makkelijk twee of drie uur rond lopen. Omdat de markt al om 6u30 begint op zondag, is het slim om vroeg te gaan. Zo is het nog niet zo druk en warm, en kun je op je gemak leuke spullen zoeken. Rond 14u is de markt afgelopen.

Mercato delle Stampe

Deze print- en postermarkt is de ideale plaats voor fans van vintage foto’s, tijdschriften, ansichtkaarten en andere verzamelobjecten. Het is hier relatief rustig, vergeleken met vele andere markten, waardoor je er heerlijk kunt wandelen en de mooie objecten kunt bekijken. Als je naar een bepaald object op zoek bent, is het slim om van te voren wat research te doen over de waarde. Zo weet je of je wat af moet dingen of niet.

Het is sowieso leuk om hier van alles te bekijken, ook wanneer je niet van plan bent iets te kopen. Maar als je een uniek cadeau zoekt voor vrienden of familieleden, kun je hier vast iets vinden!

De markt vindt plaats van maandag t/m zaterdag van 7u30 tot 15u.