Trevifontein

in Rome de mooiste fontein

Rome telt een hoop fonteinen. Onder andere op de Piazza Navona kan men enkele mooie exemplaren opmerken. Niets valt echter te vergelijken met de Trevifontein. Met een hoogte van 26 meter en een breedte van 22 meter is dit de hoogste fontein van Rome. Indien je meer weetjes wenst omtrent deze prachtige fontein, dan is het altijd mogelijk om met een compacte reisgids af te zakken richting Rome.

Tegenwoordig kan men opmerken dat alle informatie omtrent een stad online beschikbaar is. Toch raden we je aan om ergens een compacte reisgids en plattegrond van Rome op de kop te tikken. Deze hoeven zeker en vast geen fortuin te kosten. Voor een kleine 10 euro zijn er reeds verschillende exemplaren beschikbaar.

Waarom is een reisgids nuttig?

De kans dat je richting Rome afzakt met een kleine planning op zak, is groot. Zo wens je bijvoorbeeld zeker bepaalde hoogtepunten te bezoeken. Wat ons betreft is het dan een goed idee om ergens halt te houden aan dat monument. Neem plaats op een terrasje of zoek ergens een plekje in de schaduw en neem wat informatie door omtrent het gebouw wat zichtbaar is. Het zorgt voor een betere reiservaring en bovendien leer je nog iets bij ook. Je ontdekt interessante weetjes omtrent de bezienswaardigheden. Zo weet je dan de betekenis van de standbeelden in de fontein en ook dat het een traditie is om op een bepaalde manier muntjes te gooien in de Trevifontein.

De fontein in volle glorie
Trevifontein
Tijdens een Rome stedenbezoek merk je vast en zeker dat de oude kunst moet worden onderhouden. Renovaties en de bijhorende stellingen zijn vaak geen streling voor het oog en belemmeren het zicht. Hier valt niet veel aan te doen – of gewoon jezelf beloven om ooit nog eens naar de eeuwige stad af te zakken op een later tijdstip

Tickets kopen