Trastevere

Gedurende een citytrip naar Rome is het uiteraard de bedoeling om zaken te bezoeken. Op deze site kwamen de grootste bezienswaardigheden reeds aan bod, maar wat ons betreft krijgt de wijk Trastevere in Rome een aparte pagina. Sommige zaken genieten nu eenmaal meer aandacht dan andere zaken. De wijk ligt aan de andere kant van de Tiber (in vergelijking met het oude centrum) en wordt dus soms nogal eens vergeten. In onderstaand artikel nemen we eens door waarom Trastevere een bezoekje waard is.

Ligging en bereikbaarheid

Op onderstaande simplistische map ziet men de ligging van de wijk. Gewoon aan het Vaticaan 10 minuutjes de Tiber volgen en voor je het weet sta je recht in de kern van de wijk. Het gebied is iets minder gemakkelijk bereikbaar per bus, maar tram 3 en 9 passeren er wel (net na de brug over de Tiber afstappen). Het is uiteraard ook mogelijk om gebruik te maken van de conditie en te voet te gaan.

Tip: een zeer goede ligging om te verblijven gedurende de stedentrip is aan Campo de Fiori of aan Piazza Navona. Deze prachtige pleinen behoren tot de top 3 van zaken die zeker moeten worden gezien en ze liggen overigens zeer centraal in de stad Rome. Met andere woorden: neem de rubriek ‘hotels‘ eens door alvorens het effectief boeken van een verblijfplaats. Op deze manier haal je het beste uit het stedenbezoek.

rome-kaart

Iets eten

Als toerist raden we je zeker aan om eens gebruik te maken van onderstaande aanbieding. Voor amper €8 krijg je dan een cocktail naar keuze en nadien is er keuze tussen hapjes, in buffetvorm. Op deze manier leer je de Italiaanse keuken kennen en het is ook nog best goedkoop (in tegenstelling tot bijvoorbeeld een restaurant op andere pleinen). Het is de ideale manier om een warme zomeravond in Rome te beleven.

De stad heeft echter meer te bieden dan gezellige restaurantjes. Een bezienswaardigheid op zich zijn de nauwe, kronkelende straatjes. Het middelpunt van de stad bestaat uit een gezellig plein alwaar men de basiliek van Santa Maria kan vinden. Dit is de oudste Maria kerk van Rome. Elke zondagochtend is er ook een vlooienmarkt in de buurt (Porta Portese). Ook de Villa Farnesina met de prachtige tuinen zijn een bezoekje waard. Wat ons betreft is het een must do om eens een avondje af te zakken richting Trastevere. Voornamelijk ’s avonds komt de stad tot zijn recht.

Misschien ook interessant om te lezen: