Thermen van Caracalla

Bezoek de Thermen van Caracalla – Een van de grootste en best bewaarde overblijfselen van een badhuis in Rome!

Thermen van Caracalla

Thermen waren ooit de plek waar gewassen werd en waar ontspanning werd gezocht. Tegenwoordig zijn de thermen bezienswaardigheden. Dat geldt bijvoorbeeld voor de Thermen van Caracalla. Dit komt vooral ook omdat dit de grootste thermen zijn en dat deze ook opvallend goed bewaard zijn gebleven door de eeuwen heen. Al zijn er wel nog meer thermen terug te vinden in Rome. Dat neemt niet weg dat het interessant is om te zien wat er hier zoal gebeurde in de periode dat hier veel gebruik van gemaakt werd. Dit is een interessante zaak wanneer naar het grotere geheel wordt gekeken.

Plek voor iedereen

Wiel wil leren over de geschiedenis van de Thermen van Caracalla, zal bijvoorbeeld veel ontdekken over de diversiteit. Zo was het de plek voor iedereen. Het was niet alleen aan de rijken of de mannen voorbehouden. Iedereen mocht hier komen wassen en ontspannen. Dat gold voor rijk en arm, jong en oud, man en vrouw. Dit is ook nog terug te vinden in de manier waarop de thermen zijn ontwikkeld. Zelfs de keizers kwamen hier met hun families weleens naartoe. Hoewel de thermen openbare plekken waren, was dit wel enigszins bijzonder. Rijken handen ook privéruimtes aan huis voor dit doel.

Van alles te beleven

In de Thermen van Caracalla valt van alles te beleven. Dat geldt niet alleen voor de huidige tijd, wanneer er een bezoek aan wordt gebracht. Dit is altijd al het geval geweest. Hoewel wassen en badderen de eerste functie was, was het ook een plek om sociaal samen te komen. Dat betekent bijvoorbeeld ook dat je er klassieke sportruimtes kunt terugvinden. Daar werd aan lichaamsbeweging gedaan voordat er een bad werd genomen door de bezoekers. Tot op bepaalde hoogte kan dit dus ook als een eerste variant van een sportschool worden gezien. Dat is natuurlijk op zichzelf al interessant.

Bijna 2.000 jaar oud

Wat de Thermen van Caracalla vooral interessant maken is de lange geschiedenis. Deze thermen werden in 216 geopend. Daardoor zijn ze al meer dan 1.800 jaar oud. De bouw ervan begon echter al vele jaren eerder. Daardoor ligt de oorsprong ervan al bijna 2.000 jaar terug. Het is altijd interessant om te zien op welke manier met deze zaken werd omgesprongen in die tijden. Zo was het bijvoorbeeld een verzamelruimte waar heel veel verschillende aspecten van het leven allemaal gelijktijdig samen konden komen. Werk, vrijetijd, recreatie en activiteit hadden allemaal een belangrijke functie op deze plek.

Koop je tickets voor Thermen van Caracalla snel en eenvoudig online »