Spaanse trappen

Op de Piazza di Spagna kan men de Spaanse Trappen (Scalinata di Spagna) opmerken. Het moet zowat het beroemdste openlucht trappenstelsel zijn ter wereld. Het ligt aan de voet van een Franse kloosterkerk en ademt een internationale sfeer uit. Vaak zitten de trappen afgeladen vol met puffende toeristen.

Citytrip Rome

Ligging en omgeving

De ligging is niet zo centraal. Wel kan men vlakbij het plein een metrohalte opmerken (Spagna). Dus eens pendelen naar deze attractie valt best simpel te regelen. In de buurt kan men ook eens afzakken naar de Galleria Borghese en Villa Borghese en de bijhorende tuin. Het is een idyllisch park met schitterende musea, toneelpodia en voor de jongsten is er een dierentuin. Het is de groene long van Rome en in de zomer is het de plek om afkoeling te zoeken in de door de bomen gecreëerde schaduw. In de uithoek van het park heeft men ook een prachtig zicht over de stad Rome en over alle koepels die de stad rijk is. Een fotomoment inlassen is dan wel op zijn plaats.

Wandelen van de Spaanse trappen naar de groene long zal gebeuren via enkele winkelstraten. Shoppen is hier zeker en vast aan de orde en tijdens deze wandeling komt men enkele leuke pleinen tegen. Ook andere wereldberoemde bezienswaardigheden liggen op wandelafstand. Indien het niet te warm is en indien er voldoende tijd is, dan raden we aan om zo vaak mogelijk te teren op de eigen conditie (wandelen dus). Gedurende deze wandeltochtjes kom je zaken tegen die je anders niet zou zien en net dat maakt de reiservaring beter. In deze context kan men ook niet anders dan melden dat het openbaar vervoer van Rome niet echt aangenaam in gebruik is.

Citytrip boeken

Spaanse trappen