Sint-Pietersbasiliek bezoeken en skip the line tickets kopen om de wachtrijen te vermijden

In deze prachtige Sint-Pietersbasiliek in Vaticaanstad wordt je werkelijk overdonderd door de grootsheid en schoonheid die je hier ziet. De kerk is zowel vanbuiten als van binnen prachtig om te zien. De bronzen deuren, en met name de heilige deur, zijn erg mooi.

Binnen staan grote beelden en juist door de het enorme formaat van deze versieringen, heb je in eerste instantie niet echt het gevoel dat je in een heel grote kerk staat, vanwege de verhoudingen. Dit besef je pas echt wanneer je naar de vloer kijkt. Daar zijn namelijk markeringen gemaakt die de grootte van andere katholieke kerken weergeven en die kerken zijn een stuk kleiner dan de Sint-Pieterskerk.

Sint Pieter Basiliek in Rome

De kerk is gebouwd tussen 1506 en 1626 op de plek waar de apostel Petrus begraven werd. Dat maakt dat de Sint-Pietersbasiliek een belangrijk bedevaartsoord is voor katholieken. Al sinds de 2e eeuw kwamen pelgrims naar deze plek om Petrus te eren. Deze kerk is natuurlijk ook een populair bedevaartsoord vanwege de paus.

Sint-Pietersplein in Rome

Populair en goedkoop hotel dichtbij Sint Pieter in Rome:

Sint-Pietersplein

De kerk ligt aan het bekende Sint-Pietersplein. Dit plein is erg groot en heeft de vorm van een ellips. Het plein wordt omringd door zuilen die zijn opgesteld in rijen van vier. Aan beide zijden van het plein vind je een steen in de grond. Wanneer je vanaf dat punt naar de zuilen kijkt, staan ze allemaal op één lijn en zie je dus maar één rij met zuilen in plaats van vier.

De Paus

Het plein en de kerk staan uiteraard bekend vanwege de boodschappen die de paus hier verkondigt. Tijdens speciale dagen, zoals Pasen en Kerst, staat het plein bomvol met mensen die de paus willen horen spreken en de pauselijke zegen willen ontvangen. Wanneer de paus op zondagen in het Vaticaan is, bidt hij op het middaguur met de mensen en geeft hij vanuit het raam van zijn werkkamer de zegen.

Skip the line tickets kopen voor Sint Pietersbasiliek en verspil geen tijd in de lange wachtrijen

De Sint Pieter bezoeken moet je zeker doen als je in Vaticaanstad bent. We raden aan dat je vooraf je tickets voor St Pieter koopt voor het vermijden van de lange wachtrijen. De beste herinneringen komen niet van het wachten in de lange rij. Bestel van tevoren je tickets en sla de rij voor ‘s werelds grootste attracties over.

Tip: Ga je meerdere attracties, bezienswaardigheden en musea bezoeken in Vaticaanstad en Rome? Wil je gratis met het openbaar vervoer reizen door de stad? Bekijk dan ook eens de verschillende kortingskaarten. Lees meer hier »

Skip the line tickets kopen voor je bezoek aan de Sint Pietersbasiliek kan eenvoudig en snel online.

Kaartjes kopen