Sint Pieters gevangenis

Bezoek St. Peter’s Gevangenis – Een unieke ervaring!

Sint Pieters gevangenis

Sint Pieters gevangenis mag dan een gevangenis uit lang vervlogen tijden zijn, maar wie het bezoekt zal iets heel anders beleven. Door de opzet van de bezichtiging van de gevangenis lijkt het alsof je er middenin bent beland. Deze beleving is dan ook een belangrijk onderdeel van het geheel. Het is aantrekkelijk om eens van dichtbij te bekijken hoe het leven in de gevangenis er in de Romeinse tijd aan toe ging. Dit kan op deze manier worden gedaan. Het is leuk om de verschillende kanten hiervan eens goed te belichten. Denk dan in ieder geval aan de volgende zaken.

De multimediale tour volgen

Om echt te zien hoe het er in de Sint Pieters gevangenis aan toe ging, is het interessant om de multimediale tour te volgen. Deze brengt de tijden waarin de gevangenis werd gebruikt alleen maar nog dichterbij. Dat betekent dus bijvoorbeeld dat het mogelijk is om te zien hoe er met marteling en dergelijke werd omgegaan. Zonder dat dit te ver zal gaan natuurlijk. Het geeft wel een goed beeld hoe sterk het leven van een gevangene door de eeuwen heen veranderd is. Alleen al om die reden is het meer dan de moeite waard om hier eens heen te gaan.

Twee delen bezoeken

Wanneer je ervoor kiest om Sint Pieters gevangenis te bezoeken, gaan dan wel voor de gehele belevenis. Dat betekent dus bijvoorbeeld dat je bij de kanten bekijkt. De gevangenis bestaat namelijk uit twee delen. Het tweede deel dateert van veel later dan het eerste deel. Daardoor is dus ook al een deel van de ontwikkeling door de eeuwen heen goed te zien. Het oudste deel is zo’n vier eeuwen voor het jaar 0 gebouwd, het oudste deel zo’n twee eeuwen voor het jaar 0. Dat betekent dat het oudste deel al 2500 jaar oud is in deze tijd.

De legende van de gevangenis

De gevangenis kent ook een belangrijke legende. Er zijn namelijk volgens de vertellingen ook echte beroemdheden gevangenen geweest op deze plek. Het gaat dan om de apostelen Petrus en Paulus. Om die reden zijn er ook herdenkingstekens te vinden die hiernaar verwijzen. Zij zouden in de oude tijden op deze plek gevangen hebben gezeten. De gevangenis is inmiddels al lange tijd niet meer in gebruik. Wel is er een souvenirshop te vinden bij de uitgang. Zo kunnen er ook eigen aandenkens worden meegenomen na een bezoek aan deze bijzondere plek. Dit kan de moeite waard zijn.