Rome bezienswaardigheden tips

Als er één stad bol staat van de bezienswaardigheden, is het Rome. De hoofdstad van Italië biedt een keur aan de meest fantastische historische bouwwerken, fraaie pleinen, musea en indrukwekkende paleizen. Hieronder geven we voor Rome bezienswaardigheden tips voor toeristische trekpleisters die je absoluut niet mag missen!

Allereerst is daar het Colosseum, gebouwd in de eerste eeuw na Chr. en destijds het grootste amfitheater van het Romeinse Rijk. Hier voerden gladiatoren bloederige gevechten, welke uiteindelijk veelal tot hun dood leidde. Het Colosseum behoort als enige Europese object tot de 7 nieuwe wereldwonderen. Een absolute must see voor iedereen!

 

Onder de Rome bezienswaardigheden tips mag ook het Vaticaan niet ontbreken. De Sint Pieter is een overweldigende Kerk, met de meest prachtige beschilderingen. Daarnaast is de Sixtijnse kapel een van de meest indrukwekkende binnenruimten van het Vaticaan: de plaats waar de kardinalen hun paus kiezen en alwaar Michelangelo’s fantastische muurschilderingen zijn te bewonderen.

Ook het Pantheon is een belangrijke trekpleister onder vele toeristen. Het Pantheon is gebouwd in 27 voor Chr. en diende eerst als tempel. Heden ten dage wordt dit prachtige bouwwerk, bekend om haar immense koepel, gebruikt als Kerk.

De Spaanse trappen in Rome worden gezien als de mooiste trappen ter wereld. En terecht, want de Rococo-stijl waarin ze gebouwd zijn wordt alom gezien als hoogstaande ontwerpkunst. De trappen zijn gebouwd tussen 1723 en 1725, en verbinden de Kerk Trinitá dei Monti met het plein Piazza di Spagna. Een absolute aanrader en daardoor terecht in onze lijst met Rome bezienswaardigheden tips!

De grootste en bekendste fontein van Rome is de Trevifontein. Deze in late barokstijl gebouwde fontein is meer dan 25 meter hoog en prachtig om te aanschouwen. En wie bij de Trevifontein staat, werpt natuurlijk even een muntje over de schouder. Volgens de mythe zal je dan je geliefde treffen in deze Eeuwige Stad!

Tenslotte moet ook het Piazza Navona genoemd worden. Dit is het mooiste plein van Rome, waar een gezellige drukte heerst van toeristen, straatartiesten en horeca. Hier kun je heerlijk iets drinken en genieten van de sfeervolle ambiance!

Ook interessant om te lezen?