Nationaal Museum van Rome

Breng een bezoek aan het Nationaal Museum van Rome – En aanschouw één van de belangrijkste archeologische collecties ter wereld!

Locatie:
Largo di Villa Peretti, 1 – Rome

Openingstijden:
Maandag gesloten
Dinsdag t/m zondag van: 09:00u – 19:45u
Laatste entree om: 18:40u

Gesloten op: december 25, januari 1

Nationaal Museum van Rome toegangsprijs:

Kind (6-17): voor € 4,00, direct online te boeken
Kind (0-5): gratis

Nationaal museum van Rome

Het Nationaal museum van Rome is bekend onder de Italiaanse naam Museo Nazionale Romano. Het is een museum dat zich richt op archeologie. Het is inmiddels al meer dan 130 jaar in gebruik en beslaat vier gebouwen. Daardoor is er dus ook veel te zien in de collectie van dit museum. Het is goed om te weten wat er allemaal verwacht mag worden wanneer je hier als liefhebber naartoe trekt. Het is per gebouw verschillend. Dat maakt dit nationale museum ook een diverse aangelegenheid waar veel verschillende soorten liefhebbers van alles kunnen vinden dat hen zal aanspreken als liefhebber.

Grote collectie aan beelden

Het nationaal museum Rome is misschien wel het meest bekend om zijn grote collectie aan beelden. Dit is sowieso al iets wat in Rome een grote rol speelt. In dit museum is bijvoorbeeld werk van Altemps te zien. De beelden, zowel deze als andere, zijn dan ook ondergebracht in het gebouw Pallazo Altemps. Er zijn in dit gebouw verschillende collecties te vinden. Ook is het het onderkomen van de Egyptische collectie die in handen is van dit museum. Het is gemakkelijk mogelijk om alleen in dit gebouw al een dag door te brengen indien dit gewenst is.

Juwelen en schilderijen

Naast de beelden en oude gebruiksvoorwerpen, zijn ook andere items van groot belang in dit museum. Een goed voorbeeld hiervan is de grote collectie aan oude juwelen die op deze plek wordt getoond. Deze collectie is flink omvangrijk. Deze wordt bovendien aangevuld met oude munten, onder meer van goud. Ook is er veel ruimte voor schilderijen uit lang vervlogen tijden. Er zijn zelfs nog items uit de Romeinse tijd, onder meer van Julius Cesar, bewaard gebleven. Ook dit maakt dit museum meer dan de moeite waarom om eens te bezoeken. Zeker ook omdat dit de echte oudheid goed weergeeft.

Resultaten van opgravingen

De echte pronkstukken die in de verschillende gebouwen van het nationaal museum Rome te vinden zijn, zijn de resultaten van de verschillende opgravingen. Door de eeuwen heen zijn verschillende zaken teruggevonden. Die komen uit tijden tot zelfs voor het jaar 0. Daardoor zijn er hier bijzondere items te zien die nergens anders op de wereld zijn terug te vinden. Alle reden om hier dus goed te bekijken. Vooral de periode tussen het jaar 500 en het jaar 1.000 is hier opvallend goed gedocumenteerd. Er is een goed beeld van Rome in deze periode te krijgen door alles te bekijken.

Nationaal Museum van Rome tickets kopen

Je kunt tickets aan de kassa kopen. Wachtrij kan oplopen tot een uur. Vermijd lange wachtrijen en koop uw tickets alvast online. Koop je kaartjes voor het Nationaal Museum van Rome snel en eenvoudig online »

Misschien ook interessant om te lezen: