Campo de Fiori & Piazza Navona

Gedurende een Rome citytrip is de kans bijzonder groot dat er halt wordt gehouden op enkele pleinen en parken … Er zijn er namelijk voldoende in Italië. En zo even uitrusten in een parkje en genieten van het mooie weer, het hoort uiteindelijk ook bij een stedentrip. De twee mooiste pleinen zijn ongetwijfeld Campo de Fiori en Piazza Navona. In lijstjes van bezienswaardigheden komen ze steevast voor in de top 5. Hoogtijd om eens te kijken waarom deze pleinen een bezoekje waard zijn.

Citytrip Rome

Ligging en bereikbaarheid

Het goede nieuws is dat beide pleinen vlakbij elkaar liggen en ook nog eens best centraal in het Oude Centrum. De ligging is dus uitermate geschikt om ergens een hotel te boeken. Op bovenstaande kaart zie je trouwens de ligging van Piazza Navona (Campo de Fiori ligt er net onder). Aan de andere kant van de Tiber vind je dan weer het Vaticaan en Trastevere (of de uitgaansbuurt in Rome). Eenmaal een paar uurtjes in Rome merk je op dat er enkele vaste herkenpunten zijn. Vele bussen stoppen aan de plaats ‘Argentina’ en dit ligt op zo’n 500 meter van de twee pleinen. De kans is dus groot – aangezien de centrale ligging – dat de pleinen automatisch zullen worden bezocht.

map-rome

Campo de Fiori

Eén van de levendigste pleinen van Rome. ’s Morgens (reeds vanaf 6u) tot aan de middag is het er mogelijk om een markt te bezoeken alwaar kooplieden hun verse waren en lokale specialiteiten aanbieden. De dag gezond starten kan meteen door een heerlijke beker vers fruit te kopen. In de middag openen de restaurants en café’s en veelal zitten deze afgeladen vol. ’s Avonds kan men dan het bruisende nachtleven opmerken. Honderden jonge mensen staan op het plein met een biertje in de hand.

Wat ons betreft raden we je zeker aan om eens de markt te bezoeken. Neem gewoon plaats op een terrasje en snuif de Italiaanse sfeer op.

Piazza Navona

Iets verder, aan de overkant van de drukke Corso Vittorio Emanuele, kan men wederom een prachtig plein opmerken: Piazza Navona. Onder andere de Vierstromenfontein siert er het uitzicht. Het is een langgerekt plein met enkele prachtige bouwwerken. Ook hier is het gewoonweg heerlijk vertoeven.

Citytrip boeken