Citytrip Rome

Roma Pass: voor de echte toerist

Tijdens een citytrip naar Rome staan er bepaalde punten op de agenda. De bezienswaardigheden bezoeken en de stad verkennen op vele vlakken zijn de voornaamste. We raden je aan om de toeristenkaart eens te bekijken. Zoals alle andere toeristische steden biedt ook Roma dergelijke kaart aan: de Roma Pass. Er zijn twee varianten: 48 uur of 3 dagen. Een pas voor 3 dagen kost 36 euro en eentje voor 2 dagen kun je dan weer aankopen voor een bedrag van 28 euro. Voor die prijs krijg je dan het volgende:

Citytrip Rome

Roma pass 3 dagen

  • Twee bezienswaardigheden (musea of archeologische sites) bezoeken. Na de eerste twee bezoeken krijg je ook nog korting bij tal van andere zaken. Bij het Colosseum is er een aparte rij voorzien voor houders van dergelijke kaart. Zo hoef je niet aan te schuiven in de vaak lange wachtrij.
  • Openbaar vervoer op het grondgebied van Rome. Transfer naar de Ciampino luchthaven niet inbegrepen.
  • Bij het aankopen van de pas zit er in het pakket nog een kaart van Rome en ook een kaart met alle mogelijkheden. Ook een app om Rome te ontdekken is beschikbaar na aankoop van het pakket.

Een Roma pass voor 2 dagen is eigenlijk identiek hetzelfde. Er zijn twee belangrijke verschillen: de kaart is slechts 48 uur geldig op het openbaar vervoer en met deze kaart heb je toegang tot slechts één bezienswaardigheid (in plaats van twee dus). Zeker eens informeren naar dergelijke kaart indien je hebt besloten om af te zakken richting de Italiaanse hoofdstad.

Boek een citytrip naar Rome v.a. €42,-