Klimaat en beste reistijd

Bij een stedentrip is het weer zeer belangrijk. Het is altijd leuker om de stad te ontdekken bij een aangename temperatuur en een blauwe hemel. De beste manier om wat zekerheid op te bouwen, is door te opteren voor een last minute. Enkele dagen voor vertrek kan dan worden gekeken voor een bestemming. Kijken welke vliegtickets gunstig zijn van prijs en de actuele weersituatie bekijken van mogelijke bestemmingen kan dan helpen bij de zoektocht (de ideale combinatie: goedkope vliegtickets, goede reistijden en mooi weer op plaats van bestemming). Indien het niet mogelijk is om op het laatste moment te beslissen, dan doet u er goed aan om onderstaande punten eens door te nemen. We bespreken het klimaat en de beste reistijd om een Rome citytrip te organiseren

Dankzij het typische Middellandse Zee-klimaat kan de temperatuur aardig oplopen in de zomer. De thermometer tikt dan wel vaker de 35°C aan. De maanden juli en augustus zijn dus niet optimaal indien het de bedoeling is om zaken te bezichtigen. Tijdens deze periode zijn vele bedrijven gesloten en ook de plaatselijke bevolking zoekt massaal koelere oorden op (richting zee bijvoorbeeld).

klimaat-rome

Van april en mei tot en met juni en september en oktober zijn over het algemeen de beste maanden om een bezoekje te plannen aan de stad. Vaak is het er zonnig, maar dan zonder de hitte. De laatste twee maanden van het jaar zijn over het algemeen de natste en in december en januari schommelt de temperatuur vaak tussen 10 à 15 graden. Zelden zal er een sneeuwvlokje te bespeuren vallen.

Actueel weer in Rome

Weersverwachting
Rome

Weeronline.nl – Meer weer in Romeweeronline.nl Altijd jouw weer

Must see in Rome bij elk weertype