Citytrip Rome: zo haal je alles uit je bezoek aan Rome

Alles voor je geslaagde citytrip naar Rome:

Boek hier jouw citytrip naar Rome >>  Boek nu

Vandaag ben je op zoek naar…

Citytrip boekenMusea en attracties bezoeken
Vlucht + Hotel Colosseum
Alleen HotelSint Pietersbasiliek
Alleen Vliegtickets Vaticaanse Musea & Sixtijnse Kapel
Airport transferKortingskaarten

Er is heel wat te doen in Rome. Hoe haal je het meeste uit je citytrip aan Rome? Ofwel: hoe besteed je optimaal je tijd in Rome? Wat moet je zeker zien? Waar moet je allemaal aan denken? Waar kan je het beste overnachten?

Alle belangrijke tips vind je terug op deze website zodat je volop kan genieten van je verblijf.

Waarom een citytrip naar Rome?

De Italiaanse hoofdstad is zeer zeker een goede bestemming voor een stedentrip. Grote kans op mooi weer en uiteraard is er ook nog een rijke geschiedenis van ruim 2700 jaar. In het verleden was het de de hoofdstad van het Romeinse Koninkrijk, de Romeinse Republiek en het Romeinse Keizerrijk. Lees hier meer over de geschiedenis van Rome.

Dit Romeins erfgoed in combinatie met onder meer fijne winkels, lekkere restaurants, gezellige pleinen en architecturale pracht zijn de redenen waarom jaarlijks miljoenen toeristen afzakken naar de stad.

Wat zoek je?

Complete Citytrip naar Rome

(vlucht + hotel)

KortingskaartenVerblijf in RomeReizen naar Rome
Bekijk alle citytrips >>Bekijk alle kortingskaarten >>Bekijk alle hotels in Rome >>Bekijk vluchten naar Rome >>
Goedkope citytrip naar Rome? Compleet pakket met vlucht en hotel.Één kaart voor toegang tot alle toeristische attracties. Leuke budget hotel in het centrum? Luxe en sfeervol verblijven?Vliegen naar Rome is snel en gemakkelijk vanuit Brussel.

Wat moet je bezoeken?

Rome is  een indrukwekkende stad en een van de meest populaire citytrip bestemmingen vanwege een overvloed aan historische bezienswaardigheden. Tijdens je bezoek aan Rome moet je zeker dit zien:

Meer bezienswaardigheden die je zeker ook moet zien

Losse toegangstickets of één kortingskaart?

Losse tickets zijn ideaal als je pas ter plaatsen wilt bepalen wat je wilt zien. Hierdoor ben je flexibel.

Voor vele musea en attracties zijn er lange wachtrijen doordat iedereen die wilt bezoeken. Ontloop deze wachtrij door vooraf je toegangskaartjes te kopen. Dit is vooral aan te raden voor het Colosseum, Sint-PietersbasiliekVaticaanse Musea & Sixtijnse Kapel.

Een kortingskaart is een uitstekende optie voor iedereen die wil genieten van alle hoogtepunten van Rome. Zonder alle tickets los te boeken. Voordeel is dat je naast gratis toegang tot musea en diverse kortingen ook gebruik kan maken van openbaar vervoer, hop on hop off bus, of airport transfer.

Welke kortingskaart past het beste bij jou? Vergelijk hier alle verschillende kortingskaarten

Citytrip rome voor 2, 3 of 4 dagen

Om een stad te ontdekken is er tijd nodig. Afhankelijk van het doel van de stedentrip mag men gerust stellen dat 3 dagen of 4 dagen voldoende is om Rome een bezoekje te brengen. In die tijd kan men de stad ontdekken en zaken bezoeken. Indien je bijvoorbeeld weet dat in het toeristische seizoen aan Vaticaanstad vaak een rij van meer dan twee uur staat, dan is een kleine planning noodzakelijk. Sommige personen kuieren liever rond in de stad en genieten ondertussen van het uitzicht en de zaken die typisch zijn aan de stad en anderen houden er dan weer een strikte planning op na om musea en bezienswaardigheden te bezoeken. Het spreekt dus voor zich dat tijd een relatief begrip is. Sommige zaken zoals het Colosseum, Trastevere en Vaticaanstad moet je gewoon gezien hebben alvorens de terugvlucht zich opdringt. Wat ons betreft is twee dagen net iets te weinig. Als je toch in een weekend Rome wilt bezoeken lees dan hier meer…

Citytrip Rome

Vliegen naar Rome

Bij het boeken van vliegtickets is het ook belangrijk om te kijken wanneer er wordt gevlogen. Het beste is natuurlijk om vroeg in de morgen reeds aan te komen in Rome en pas laat in de avond terug vertrekken. Op deze manier is het mogelijk om de tijd maximaal te benutten. Indien je bijvoorbeeld maar 3 dagen hebt en dag 1 kom je pas toe om 17u en dag 3 moet je reeds ’s morgens vertrekken, … Dat is uiteraard niet ideaal. Er vliegen meerdere maatschappijen richting Rome. Het goede nieuws is ook dat er vlakbij de stad twee luchthavens aanwezig zijn: Fiumicino en Campiono.

Aankomst en vervoer naar je hotel in Rome

Waar kom je aan in Rome? En hoe kom je bij je hotel? Reis zorgeloos naar je hotel. Een stress vrij begin van je citytrip naar Rome. Lees hier alles over aankomst en vervoer naar je hotel in Rome

trevi-fontein

Welk hotel verblijven?

Overnachten in het centrum van Rome is het beste idee. Dichtbij alle musea, attracties and sigh-seeings zodat je geen tijd verliest met je verplaatsing tussen je hotel en deze bezienswaardigheden. Vind hier de beste hotels om te verblijven

Enkele Rome tips

  • Dankzij een Roma pass (3 dagen €38 en 2 dagen €28) is het mogelijk om gedurende de tijd van geldigheid van de kaart gratis gebruik te maken van het openbaar vervoer. Ook het gratis bezoeken van bezienswaardigheden staat op het programma. Meer informatie omtrent deze kaart: lees hier
  • Met Raynair vindt de landing plaats op Ciampino Airport. De afstand naar het centrum bedraagt zo’n 16 kilometer en is gemakkelijk te overbruggen met een transfer (luchthaven naar Rome centrum en omgekeerd).
  • Maandag is een sluitingsdag voor de meeste musea.
  • Wat ons betreft is een ideale locatie om te overnachten: in de buurt van Campo de’ Fiori. Eén van de mooiste pleinen in Rome en zeer centraal gelegen.
  • Een leuke wijk in de stad is Trastevere. Gezellige restaurantjes en het bruisende nachtleven zijn de kenmerken. ’s Avonds eens afzakken naar de wijk en plaatsnemen in een gezellige bar met de formule: ‘1 cocktail + hapjes all in voor 8 euro’ is zeker een aanrader.
  • Bekijk vooraf de kaart van Rome. Dan heb je een idee van de ligging van de verschillende musea, kerken, gebouwen en andere bezienswaardigheden. Je kunt dan ook bepalen of je gaat lopen naar de volgende locatie, of de metro of de bus neemt.
  • Een strikte planning is helemaal niet nodig. Gewoon even plaatsnemen op een terrasje en de dynamiek van de stad bekijken hoort ook bij een citytrip.
  • In het hoogseizoen is het iets minder interessant om een Rome citytrip te organiseren. Door de stad dwalen indien de thermometer dag na dag 35 graden aantikt is niet echt leuk. In de zomer trekken vele inwoners zelf naar koelere oorden. Na voor of net na het hoogseizoen is wel een goed tijdstip. Bij een last minute altijd eens de weersverwachtingen bekijken om goed te kunnen anticiperen op het weer.

Lees meer tips citytrip Rome hier…

Een bezoekje brengen aan Rome is dus zeer zeker een goed idee. Het is gewoonweg een prachtige stad. Neem de informatie eens door op deze site en haal het beste uit de trip. Rome ontdekken begint hier!

Plan tijdig. Alles makkelijk online geregeld.

Alles wat je nodig hebt voor een geslaagde Citytrip Rome. Plan je bezoek vooraf. Zo kan je de tijd nuttig besteden en voorkom je onverwachte frustraties in Rome. Genieten van Rome begint met een goede voorbereiding.

Indien een citytrip naar Rome op de agenda staat, dan doe je er goed aan om de informatie eens door te nemen op deze website. Niet enkel de bezienswaardigheden komen aan bod, maar ook enkele praktische tips. Zo is het mogelijk om het beste uit de citytrip Rome te halen en dat is net wat toeristen wensen te bereiken: de tijd zo nuttig mogelijk besteden.

Je tijd zo goed mogelijk gebruiken tijdens je bezoek aan Rome? Plan op tijd je citytrip naar Rome. Tref de volgende voorbereidingen en beleeft een aantal plezierige dagen in Rome. Alles is snel en eenvoudig online te regelen:

Citytrip Rome boeken?

Zelf Rome ontdekken? Boek dan een citytrip naar Rome bij een van onze partners. Stel zelf je Rome citytrip samen en boek online.

Bekijk hier alle aanbiedingen (nu vanaf €89,-)