Galleria Borghese en Villa Borghese

Bezoek het Galleria Borghese – Met een zeer belangrijke kunstcollectie met werken van onder andere: Bernini, Raphael, Caravaggio en Canova!

Locatie:
Piazzale del Museo Borghese, 5 – Rome

Openingstijden:
Maandag gesloten
Dinsdag t/m zondag van: 09:00u – 19:00u
Laatste entree om: 17:00u

Gesloten op: december 25, januari 1

Galleria Borghese toegangsprijs:

 

Kind (0-17): voor € 6,00, direct online te boeken

Galleria Borghese en Villa Borghese

De Gallerira Borghese en Villa Borghese zijn samen in één bezoek te vatten. De villa en galerie zijn bovendien vooral mooi in combinatie met de bijbehorende tuinen. Daarom is het ook belangrijk om er meerdere uren voor uit te trekken. Op die manier kan alles op de beste manier worden beleefd. Er is dan van alles te zien dat meer dan de moeite waard is. Denk bijvoorbeeld aan de collectie die in deze villa te vinden is. Dit is op zichzelf al meer dan de moeite waard. Al is er natuurlijk nog veel meer te zien.

De grote collectie bekijken

In de eerste plaats is het leuk om naar Galleria Borghese en Villa Borghese te trekken voor de grote kunstcollectie. Om alles goed te bekijken is er al wel enkele uren de tijd nodig. Om er nog meer beleving bij te krijgen, is het slim om gebruik te maken van een gids. Die kan dan van alles vertellen over de verschillende stukken. Daardoor is een duidelijker en completer beeld te krijgen van alles wat er op deze plek te zien is. Het betreft bijvoorbeeld niet zomaar een verzameling beelden die hier te vinden is op deze plek. Boek hier je toegangstickets >>

Galleria Borghese Rome museum

Werk van beroemde kunstenaars

Wat vooral belangrijk is om te beseffen, is dat het om werk van beroemde kunstenaars gaat. Denk bijvoorbeeld aan Bernini en Rubens. Er zijn verschillende ruimtes in de villa te vinden die elk zo hun eigen kunstschatten bevatten. Daardoor is er dus ook veel verschillend werk te zien. Omdat de villa zelf ook al van grote schoonheid is, kan je dus op alle mogelijke manieren van mooie dingen genieten. Wanneer bovendien alles binnen bekeken is, is de rondgang nog lang niet klaar. Er is nog veel meer te zien wat de moeite meer dan waard is.

De tuinen van de villa bekijken

Wanneer gesproken wordt over Galleria Borghese of Villa Borghese, dan worden de tuinen nimmer vergeten. Dit is mede te danken aan de bijzondere fonteinen. Al zijn er ook veel andere mooie monumenten te zien. Om over de enorme variatie aan bloemen en planten nog maar te zwijgen. Ook hier is gemakkelijk meer dan een uur in door te brengen. Zo is een complete beleving van kunst, architectuur en natuur in één keer te beleven op deze plek. Dit is ook de reden waarom deze altijd hoog op de lijstjes van goede bezienswaardigheden terug te vinden zal zijn.

Online je Galleria Borghese tickets kopen >>