Het Forum Romanum

Dit was vroeger het centrale marktplein van Rome. Het was de plek waar mensen met elkaar handelden. Daarnaast werd hier ook politiek bedreven, want de senaat kwam hier samen, en er werden volksvergaderingen gehouden. Naast handel en politiek was het plein ook een religieus centrum in de stad. Er stonden tempels zodat de mensen konden bidden. Kortom, dit was een bruisend deel van Rome.

Populairste hotels:

Verval

In de Middeleeuwen raakte het plein in verval omdat er geen middelen meer waren om onderhoud te plegen. Gedurende de jaren daarna veranderden de indrukwekkende gebouwen in ruïnes en kwam er een steeds grotere laag zand en puin over het plein te liggen, waardoor het uiteindelijk veranderde in een grasland voor koeien.

Pas in de 19e eeuw werden er grote opgravingen georganiseerd waarbij het Forum Romanum weer blootgelegd werd. Uiteindelijk werd de grond afgegraven tot het niveau van vlak na het begin van de jaartelling. Wanneer je Rome vandaag de dag bezoekt, kun je het Forum Romanum bezoeken en de prachtige ruïnes bekijken.

De gebouwen op het Forum
Er staat een grote verzameling van gebouwen en ruïnes op het Forum. De tempel van Venus en Roma is gerestaureerd en is te bezoeken. Er staan ook twee triomfbogen. De boog van Titus is zelfs de oudste boog van Rome. Op het plein staan ook de tempel van Vesta en het huis van de Vestaalse Maagden. Dit was de plek waar de godin van het haardvuur werd vereerd. De Vestaalse Maagden moesten ervoor zorgen dat het vuur altijd bleef branden.

Wanneer je het Forum Romanum bezoekt en over de oude weg, de Via Sacra, wandelt, komt de oude stad Rome langzaamaan weer tot leven. Dit is waar het vroeger allemaal gebeurde, waar Caesar vermoord werd, en het is een bijzondere ervaring om hier rond te kunnen lopen.

Koop hier uw tickets alvast online en sla de lange wachtrij over