De Engelenburcht bezoeken (Castel Sant Angel)

Gesloten op: december 25, januari 1

Locatie:
Lungotevere Castello, 50 – Rome

Openingstijden:
Dagelijks: 9.00u – 19.30u;
Laatste entree om 18.30u

De Engelenburcht toegangsprijs:

Kind (0-17): voor € 5,50, direct online te boeken

Castel Sant Angel wordt in het Nederlands ook wel vertaald als de Engelenburcht. Op deze plek werd voor het eerst gebouwd zo’n 2000 jaar geleden. Destijds betrof het een mausoleum voor keizer Hadrianus. Door de jaren heen is dit langzaam maar zeker steeds groter geworden en is de burcht met alles erop en eraan te zien. Op die manier is het dan ook één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Rome geworden. Het is goed om te weten wat je hier allemaal mag verwachten wanneer je het gaat bezoeken. Dat is immers flink veel dat van grote waarde kan zijn.

De belangrijkste bezienswaardigheden

Doordat het Mausoleum meer en meer tot een burcht werd getransformeerd in de oudheid, is de burcht nu misschien wel het belangrijkste geworden. Al gaat het lang niet alleen om de klassieke architectuur. Het mausoleum zelf herbergt nog altijd veel graven van leiders en familie die een rol speelden in de vroege ontwikkelingen in dit gebied. Het is daarnaast bijvoorbeeld ook zo dat er veel bijzondere gotische beelden te zien zijn. Zoals ook het standbeeld van aartsengel Michaël. Ook Petrus, Paulus en tien engelen zijn er te zien. Dit is allemaal meer dan de moeite waard om te bezoeken. Boek hier je toegangsticket >>

de engelenburcht (castel sant'angel)

De Engelenbrug

Er is niet alleen een Engelenburcht Rome, er is ook een Engelenbrug. Deze brug leidt naar het gebouw, over de rivier de Tiber. De engelen zoals die hiervoor genoemd werden, zijn op deze plek te zien. Deze zijn in de zeventiende eeuw geheel gerestaureerd en geplaatst. Ze zijn ontworpen door Bernini en samen beelden ze de lijdensweg van Jezus uit. In dat opzicht passen de beelden ook geheel in de omgeving waar Castel Sant Angelo te vinden is. Dit maakt het ook aantrekkelijk voor liefhebbers van dit soort zaken. De brug is minstens zo belangrijk in het geheel als de burcht.

Onderdeel van Vaticaanstad

Het is natuurlijk wel belangrijk om ook de context waarin de Engelenburcht te vinden is te kennen. Het is onderdeel van Vaticaanstad, de residentie van de paus. Het is dan ook vaak zo dat het bezoeken van de burcht wordt gedaan als onderdeel van een grote geheel aan bezoeken. Dit biedt ook voordelen. Omdat er zoveel vlak bij elkaar te zien is op deze plek, is het vaak ook zo dat de burcht juist goed te bereiken is. Er is vaak geen lange rij. Dit geeft je de mogelijkheid om alles goed te zien wanneer je er als bezoeker bent.

De Engelenburcht Rome tickets kopen?

Bij de ingang van Engelenburcht kan je tickets kopen. Voor De Engelenburcht Rome toegangsprijs is € 20,40. Kind (0-17) voor € 5,50.

Ook kan je vooraf je tickets online bestellen met voordeel om een tijdsframe te kiezen wanneer jij De Engelenburcht bezoeken wilt.