Citytrip Rome

Colosseum – Brood en spelen

In dit reusachtige amfitheater werd het Romeinse volk vermaakt middels gladiatorengevechten en gevechten tussen wilde dieren. Samen met het prachtige Pantheon is het Colosseum het best bewaarde monument uit de oudheid. Een bezoekje brengen aan Rome betekent meteen ook dat het eigenlijk een plicht is om dit bouwwerk te bezoeken. Het enorme bouw-/kunstwerk kan men gewoonweg niet negeren, daar met het op zowat alle panoramafoto’s kan opmerken.

Het indrukwekkende theater neemt je terug mee naar het verre verleden van de volksspelen. Informatief even enkele afleveringen van ‘Spartacus’ bekijken alvorens de stad te bezoeken is altijd een leuk idee om het inlevingsvermogen wat aan te wakkeren.

Met de Roma Pass is het mogelijk om gratis (uiteraard niet echt gratis, want de toeristenkaart kost ook geld) het Colosseum en Forum Romanum te bezoeken. Dit geldt als 1 bezoek en tevens is het zo mogelijk om de lange wachtrijen te omzeilen. Kaarthouders krijgen namelijk voorrang (en dit is niet meteen duidelijk bij het betreden van de ingang – dus gewoon doorwandelen tot je de aparte gang voor kaarthouders opmerkt).

‘Zolang het Colosseum bestaat, zo lang blijft Rome bestaan. Als het Colosseum valt, dan valt ook Rome’ – een voorspelling uit de 9de eeuw.

Colosseum in Rome

Bekijk hier andere bezienswaardigheden in Rome

Koop hier uw tickets alvast online en sla de lange wachtrij over