Colosseum – Brood en spelen

In dit reusachtige amfitheater werd het Romeinse volk vermaakt middels gladiatorengevechten en gevechten tussen wilde dieren. Samen met het prachtige Pantheon is het Colosseum het best bewaarde monument uit de oudheid. Een bezoekje brengen aan Rome betekent meteen ook dat het eigenlijk een plicht is om dit bouwwerk te bezoeken. Het enorme bouw-/kunstwerk kan men gewoonweg niet negeren, daar met het op zowat alle panoramafoto’s kan opmerken.

Het indrukwekkende theater neemt je terug mee naar het verre verleden van de volksspelen. Informatief even enkele afleveringen van ‘Spartacus’ bekijken alvorens de stad te bezoeken is altijd een leuk idee om het inlevingsvermogen wat aan te wakkeren.

Toegangskaartjes voor het Colosseum

Kaartjes voor toegang tot het Colosseum kan je bij de kassa kopen. Hier staat wel vaak een lange… soms zeer lange wachtrij. Dit is zonde van je tijd.
Koop je tickets online en je bespaart tijd. Lees verder: Colosseum tickets kopen

‘Zolang het Colosseum bestaat, zo lang blijft Rome bestaan. Als het Colosseum valt, dan valt ook Rome’ – een voorspelling uit de 9de eeuw.

Colosseum in Rome

Unieke beleving in het Colosseum ervaren?

Meer uit je bezoek aan het Colosseum halen? Meer zien en details horen die je anders mis loopt tijdens je gewone bezoek aan het Colosseum? Maak van je bezoek aan het Colosseum een bijzondere ervaring en unieke beleving met (privé) tours en een wandelingen met Nederlandse gids.

Unieke beleving en ervaring opdoen in het Colosseum? Bekijk ook dit eens:

Gratis toegang tot het Colosseum

Verblijf je 3 of meer dagen in Rome? Maak dan gebruik van één van de drie kortingskaarten. Welke kaart kan je kiezen? Lees meer

Met de Roma Pass of Rome Stadspas is het mogelijk om gratis (uiteraard niet echt gratis, want de toeristenkaart kost ook geld) het Colosseum en Forum Romanum te bezoeken. Dit geldt als 1 bezoek en tevens is het zo mogelijk om de lange wachtrijen te omzeilen. Kaarthouders krijgen namelijk voorrang (en dit is niet meteen duidelijk bij het betreden van de ingang – dus gewoon doorwandelen tot je de aparte gang voor kaarthouders opmerkt). Bekijk hier de andere bezienswaardigheden in Rome

Tip: dichtbij overnachten:

Je kan op een steenworp afstand verblijven bij het Colosseum. Dat is makkelijk als je na je ontbijt direct een bezoek wilt brengen. Dan ben je er snel en eenvoudig.

Het hotel Parker raden we aan om te overnachten. Boek je het bij Bebsy.be dan kan je een vlucht erbij boeken. Of boek alleen het hotel bij booking.com.

Verspil geen tijd & moment – koop je Colosseum tickets alvast online

De beste herinneringen komen niet van het in de rij staan. Boek van tevoren en sla de rij voor ‘s werelds grootste attracties over. Lees ook dit artikel Colosseum bezoeken zonder wachttijd

Kaartjes kopen