Luchthavenvervoer: aankomst en vervoer naar je hotel in Rome

Waar kom je aan in Rome? En hoe kom je bij je hotel? Boek je luchthavenvervoer alvast online en reis zorgeloos naar je hotel. Een stress vrij begin van je citytrip naar Rome.

Aankomst met het vliegtuig

Tip 1: Gratis stadskaarten van Rome meenemen bij de toeristische informatiebalie in de terminal.

Taxivervoer naar het centrum van de stad is gestandaardiseerd door de autoriteiten van Rome tegen een vast tarief van €45 (tot 4 personen, bagage inbegrepen). Hieronder betere en goedkopere manieren om naar je hotel te komen:

Luchthaven Fiumicino – Leonardo Da Vinci

30 km ten zuidwesten van Rome. Luchthavenvervoer naar het centrum en je hotel:

  • Optie 1: de Leonardo Express; een rechtstreekse trein naar het station Termini. De trein rijdt elk kwartier. U kunt deze trein nemen op perron 1 van het station op de luchthaven. Het traject kost € 14 en duurt slechts 32 minuten. De beste en snelste manier: meer info & boek nu je tickets voor de Leonardo Express
  • Optie 2: met de lokale stadtrein FM1 reizen naar Trastevere in ongeveer 30 minuten.
  • Optie 3: shuttle bus service; voor €11 een snelle en non-stop busverbinding naar station Termini in Rome in 40 minuten. De goedkoopste manier: meer info & boek nu je tickets voor de bus
  • Optie 4: Luchthaven Shuttle Minivan: comfortabel vervoer die je direct naar de voordeur van je hotel brengt. Voor slecht €19,80: meer info & boek nu online zodat je wachten voorkomt
  • Optie 5: is goedkoop voor €5,80 met de Engelstalige Terravision je Fiumicino Airport Transfer online te boeken


Luchthaven Ciampino

15 km ten zuidoosten van de stad. Airport transfer naar het centrum en je hotel:

Ciampino Airport Transfer

Tip 2: de Rome City Pass is inclusief airport transfer. Lees hier mee over de Rome City Pass

Aankomst met de bus

Meeste bussen komen aan in Tiburtina bus station. Deze busstation is gelegen net voor het gelijknamige treinstation. Het busstation Tiburtina is gelegen aan de metrolijn B. Het is tevens de laatste halte van de stadsbussen die van en naar het centrum gaan.

Aankomst met de trein

Internationale treinen komen aan  op het station Termini. Vanaf hier kan je direct en makkelijk de bus en metro nemen naar je hotel.

Tip 3: Gratis openbaar vervoer gebruiken kan met de Roma Pass die te koop is bij station Termini. Geldig voor 48 of 72 uur.

Populairste hotels:

Welkom in Rome